در این پژوهش به منظور افزایش تنوع فرمولاسیون های ماست از عصاره چغندر قرمز به مقدار 0، 1.5، 2 و 2.5% و عصاره طعمی میوه (توت فرنگی) به مقدار 0، 6، 8 و 10%، جهت تهیه ماست طعم دار میوه ای قالبی با 4.2% چربی، استفاده شد. ویژگی های حسی، رنگی، فعالیت آنتی اکسیدانی و مقدار ترکیبات فنولی محلول در آب ماست طعم دار میوه ای بهینه شده و ماست ساده طی 21 روز دوره نگه داری، بررسی شد. نتایج حاصل، نشان داد که 6% عصاره طعمی میوه و 2% عصاره چغندر قرمز، مناسب ترین مقادیر، جهت تهیه ماست طعم دار توت فرنگی هستند و پذیرش کلی آن به طور معنی داری بیش تر از ماست ساده می باشد. کاهش معنی داری در ویژگی های حسی و رنگ ماست طعم دار میوه ای در طول دوره نگه داری مشاهده نشد. همچنین، عصاره چغندر قرمز موجب شد تا ترکیبات فنولی محلول در آب و فعالیت آنتی اکسیدانی آن (که تاثیرات سلامت بخشی بر بدن دارند)، در طول مدت نگه داری، بیش تر از ماست ساده باشد.