در پژوهش حاضر برای بررسی آلودگی احتمالی محصول سیب درختی رقم قرمز لبنان (رد دلیشز) شهرستان میاندوآب نسبت به سموم کشاورزی مورداستفاده توسط باغبانان، میزان باقی مانده سموم دیازینون و کلرپیریفوس موردبررسی قرار گرفت. ابتدا نمونه برداری توسط روش تصادفی ساده انجام گرفت و پس از عصاره گیری و استخراج به روش استخراج فاز جامد (SPE) با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارآیی بالا (HPLC) میزان باقی مانده سموم دیازینون و کلرپیریفوس اندازه گیری شد. طبق نتایج میزان باقی مانده سموم به ترتیب در سیب های شسته نشده باپوست، شسته شده باپوست و سیب های پوست گیری شده ppm 0.08، 0.31 0.68 برای دیازینون و 0.24، 0.54، ppm 0.98 برای کلرپیریفوس اندازه گیری شد. مقایسه نتایج آماری با استاندارد های جهانی (دیازینون 0.5 ppm و کلرپیریفوس 0.01 ppm) مبین این موضوع است که میزان باقی مانده سم دیازینون در سیب های شسته نشده باپوست و میزان باقی مانده سم کلرپیریفوس در هر سه حالت (شسته شده باپوست، شسته شده بدون پوست و سیب های پوست گیری شده) بیش از حد جهانی بود، بنابر این ضرورت دارد مسوولان و باغداران منطقه توجه ویژه ای به میزان باقی مانده و زمان استفاده از سموم داشته باشند تا به این وسیله از به خطر افتادن بهداشت و سلامت جامعه و صادرات سیب درختی جلوگیری گردد.