Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,087
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

612
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر مراحل مختلف تولید صنعتی لواشک بر میزان کاهش سم پاتولین

صفحات

 صفحه شروع 51 | صفحه پایان 62

چکیده

 لواشک یکی از محصولات پرمصرف, به ویژه بین کودکان ایرانی است. این محصول با استفاده از میوه های با کیفیت پایین تهیه می شود که اغلب آلوده به کپک و سموم کپکی مانند پاتولین می باشد. هدف از این پژوهش, تعیین اثر مراحل اصلی فرایند تولید صنعتی لواشک نظیر پخت مقدماتی, فیلتراسیون, اواپراسیون, فرمولاسیون و پخت نهایی یا خشک کردن روی کاهش مقدار پاتولین است. به منظور اندازه گیری پاتولین, نمونه های مورد آزمایش قبل و بعد از هر مرحله از فرایند نمونه برداری شدند. تعیین پاتولین در نمونه ها توسط دستگاه کروماتوگرافی با کارایی بالا (HPLC) انجام شد. نتایج این تحقیق نشان داد که حداکثر کاهش پاتولین به مقدار 24.60 و 18.20 درصد به ترتیب در مراحل فرمولاسیون و تغلیظ صورت گرفت, در حالی که بعد از مراحل خشک کردن, فیلتراسیون و پخت مقدماتی, میزان کاهش سم پاتولین به ترتیب 8.58, 3.82 و 2.48 درصد بود. نتایج نشان داد که در محصول نهایی بیش از 40 درصد مقدار اولیه پاتولین باقی می ماند. علاوه بر این, مشخص شد که فرایندهای مختلف تولید قادر به کاهش قابل قبول پاتولین موجود در ماده خام اولیه نیستند و نمی توانند میزان پاتولین را به کمتر از حد قابل قبول برای محصولات مشابه برساند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    اسکندری، محمدهادی، منتصری، هاشم، مصباحی، غلامرضا، طاهری یگانه، علیرضا، نیاکوثری، مهرداد، و کرمی، سمیه. (1393). تاثیر مراحل مختلف تولید صنعتی لواشک بر میزان کاهش سم پاتولین. بهداشت مواد غذایی، 4(3 (پیاپی 15))، 51-62. SID. https://sid.ir/paper/222873/fa

    Vancouver: کپی

    اسکندری محمدهادی، منتصری هاشم، مصباحی غلامرضا، طاهری یگانه علیرضا، نیاکوثری مهرداد، کرمی سمیه. تاثیر مراحل مختلف تولید صنعتی لواشک بر میزان کاهش سم پاتولین. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(3 (پیاپی 15)):51-62. Available from: https://sid.ir/paper/222873/fa

    IEEE: کپی

    محمدهادی اسکندری، هاشم منتصری، غلامرضا مصباحی، علیرضا طاهری یگانه، مهرداد نیاکوثری، و سمیه کرمی، “تاثیر مراحل مختلف تولید صنعتی لواشک بر میزان کاهش سم پاتولین،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 3 (پیاپی 15)، pp. 51–62، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222873/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا