مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

612
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

173
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

کاربرد شبکه عصبی مصنوعی جهت مدل سازی اثر آسکوربات کلسیم بر افزایش زمان ماندگاری قارچ دکمه ای

صفحات

 صفحه شروع 27 | صفحه پایان 34

چکیده

 آسکوربات کلسیم نمک بافر اسید آسکوربیک حاوی کلسیم می باشد و در حفظ کیفیت و کاهش ضایعات محصولات کشاورزی در پس از برداشت موثر می باشد. در این مطالعه از مدل سازی شبکه عصبی مصنوعی جهت پیش بینی اثر آسکوربات کلسیم بر زمان ماندگاری قارچ دکمه ای استفاده گردید. پس از اعمال تیمار آسکوربات کلسیم در سه سطح 0, 0.4 و 0.8 درصد, قارچ ها در دمای 1±0.5 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 90% نگه داری و سپس صفات کیفی طی روزهای صفر, 10, 15, 20 و 25 مورد بررسی قرار گرفتند. به منظور پیشگویی اثر آسکوربات کلسیم بر زمان ماندگاری قارچ دکمه ای از شبکه عصبی پرسپترون چند لایه با 2 ورودی غلظت آسکوربات کلسیم و زمان انبارمانی و 14 خروجی, یعنی کاهش وزن, سفتی, مواد جامد محلول کل, pH, L*, a*, *b, کروما, زاویه هیو, DE, شاخص قهوه ای شدن, ویتامین ث, فنل کل و فعالیت آنزیم پلی فنل اکسیداز استفاده شد. نتایج نشان داد شبکه ای با تعداد 8 نرون در یک لایه پنهان و با استفاده از تابع فعال سازی سیگموئیدی و تکنیک بهینه سازی لیونبرگ مارکوت و درصد داده های مورد استفاده برای تربیت/ آزمون/ ارزیابی برابر 40/20/40 می توان اثر آسکوربات کلسیم بر زمان ماندگاری قارچ دکمه ای را با میانگین ضریب همبستگی برابر 91/0 تخمین زد. نتایج آنالیز حساسیت با شبکه عصبی بهینه (14-8-2), زمان نگهداری را به عنوان موثرترین عامل در پیش بینی صفات قارچ دکمه ای در طی پس از برداشت مشخص نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    سیاری، محمد، صالحی، فخرالدین، و الوندی، سجاد. (1395). کاربرد شبکه عصبی مصنوعی جهت مدل سازی اثر آسکوربات کلسیم بر افزایش زمان ماندگاری قارچ دکمه ای. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، 3(12)، 27-34. SID. https://sid.ir/paper/504365/fa

    Vancouver: کپی

    سیاری محمد، صالحی فخرالدین، الوندی سجاد. کاربرد شبکه عصبی مصنوعی جهت مدل سازی اثر آسکوربات کلسیم بر افزایش زمان ماندگاری قارچ دکمه ای. فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)[Internet]. 1395؛3(12):27-34. Available from: https://sid.ir/paper/504365/fa

    IEEE: کپی

    محمد سیاری، فخرالدین صالحی، و سجاد الوندی، “کاربرد شبکه عصبی مصنوعی جهت مدل سازی اثر آسکوربات کلسیم بر افزایش زمان ماندگاری قارچ دکمه ای،” فناوری های جدید در صنعت غذا (فناوری های نوین غذایی)، vol. 3، no. 12، pp. 27–34، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/504365/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button