در طی مطالعه چند فاکتوری، اثرات مقادیر مختلف (4, 4.5, 5) pH، میزان تلقیح اولیه باکتریایی (102 و 104)، درجه حرارت نگهداری (5، 15، 25، 35 و 45 درجه سانتیگراد) و نیز نوع ماده غذایی از نظر وجود عوامل مغذی در آنها (سوپ قارچ و سوپ جو) بر روی مدت زمان مرحله رشد تاخیری باکتری استافیلوکوکوس آرئوس در سوپهای آماده و بسته بندی شده تجاری ایران مورد بررسی و ارزیابی قرار گرفت. مدت زمان مرحله رشد تاخیری باکتری به طور معنی داری تحت تاثیر فاکتورهای "دما"، "میزان تلقیح" و نیز تداخل دو فاکتوری "دما × میزان تلقیح" قرار گرفت (P<0.05). نوع سوپ در این مطالعه تاثیر معنی داری بر روی آن نداشت (P=0.5). با استفاده از معادله رگرسیون خطی و ترانسفورماسیونهای مناسب ارتباط مدت زمان مرحله رشد تاخیری باکتری (به عنوان یک متغیر وابسته) با مقادیر مختلف فاکتورهای مورد نظر در مطالعه و نیز اثرات تداخلی آنها (به عنوان متغیرهای مستقل) به صورت مدل پیشگو تهیه گردید. با استفاده از این مدل مدت زمان مرحله رشد تاخیری باکتری در محدوده دامنه متغیرهای به کار گرفته شده در این مطالعه با مقدار R2=0.952 قابل محاسبه و پیشگویی خواهد بود.