مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

722
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر دو نوع صبحانه ایرانی (پر کربوهیدرات و پرپروتئین) بر عملکرد شناختی دانش آموزان 11-9 ساله دبستانی

صفحات

 صفحه شروع 23 | صفحه پایان 32

چکیده

 سابقه و هدف: مصرف صبحانه به عنوان مهم ترین وعده غذایی در روز توصیه می شود. اما همه مطالعات, اثر مثبت مصرف صبحانه روی عملکرد شناختی را تایید نمی کنند. تفاوت در نوع صبحانه می تواند دلیل نتایج متناقض موجود در مطالعات باشد. با وجود این, مطالعه ای که اثر نوع صبحانه بر عملکرد شناختی را به صورت حاضر مورد بررسی قرار داده باشد, بسیار کم است. مطالعه حاضر برای مقایسه تاثیر دو نوع صبحانه معمول ایرانی (پرکربوهیدرات و پرپروتئین) بر عملکرد شناختی کودکان دبستانی طراحی شد.مواد و روش ها: تعداد 51 کودک خوب تغذیه شدة 9 تا 11 ساله (27 دختر و 24 پسر) در مطالعه حاضر شرکت کردند. کودکان به روش کار آزمایی کنترل شده تصادفی – متقاطع, سه روز به فاصله یک هفته, یکی از دو نوع صبحانه را مصرف کردند یا به عنوان کنترل ناشتا باقی ما‎ندند. دو نوع صبحانه عبارت بودند از صبحانه پرکربوهیدرات (%60) و صبحانه پرپروتئین (%25) که انرژی و چربی یکسانی داشتند, اما از نظر محتوای کربوهیدرات و پروتئین متفاوت بودند. عملکرد شناختی کودکان قبل از صبحانه, 30 و 120 دقیقه بعد از صرف صبحانه, به وسیله آزمون های استاندارد شده موسسه CDR انگلستان با استفاده از رایانه ارزیابی شد. یافته ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS15 پردازش شدند و با قبول سطح معنی داری P<0.05 مورد قضاوت آماری قرار گرفتند.یافته ها: در پی هر سه الگو (مصرف صبحانه پرکربوهیدرات, مصرف صبحانه پرپروتئین و عدم مصرف صبحانه) تفاوت معنی داری بین سه گروه در بیشتر آزمون های شناختی در هر دو جنس پدید نیامد. اما مصرف صبحانه پرکربوهیدرات در مقایسه با دو الگوی دیگر موجب افت معنی دار زمان واکنش ساده (P<0.023), زمان واکنش انتخابی (P<0.018) و قدرت توجه (P<0.013) در دختران شد. در گروه ناشتا بهبود زمان واکنش انتخابی (P<0.003) در پسران مشاهده شد.نتیجه گیری: در کودکان سالم, نوع صبحانه بر عملکرد شناختی پسران اثر نداشت, اما در دختران صبحانه پرکربوهیدرات موجب کاهش سطح توجه شد. از آنجا که کمیت و کیفیت صبحانه به دلیل تاثیر بر خلق, دو عامل مهم اثرگذار بر ارتباط صبحانه و عملکرد شناختی هستند, باید در این گونه مطالعات مورد سنجش قرار گیرند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    امیری، فاطمه السادات، امانی، رضا، خواجه موگهی، ناهید، و رشیدخانی، بهرام. (1387). تاثیر دو نوع صبحانه ایرانی (پر کربوهیدرات و پرپروتئین) بر عملکرد شناختی دانش آموزان 11-9 ساله دبستانی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(2 (پی در پی 9))، 23-32. SID. https://sid.ir/paper/121178/fa

    Vancouver: کپی

    امیری فاطمه السادات، امانی رضا، خواجه موگهی ناهید، رشیدخانی بهرام. تاثیر دو نوع صبحانه ایرانی (پر کربوهیدرات و پرپروتئین) بر عملکرد شناختی دانش آموزان 11-9 ساله دبستانی. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(2 (پی در پی 9)):23-32. Available from: https://sid.ir/paper/121178/fa

    IEEE: کپی

    فاطمه السادات امیری، رضا امانی، ناهید خواجه موگهی، و بهرام رشیدخانی، “تاثیر دو نوع صبحانه ایرانی (پر کربوهیدرات و پرپروتئین) بر عملکرد شناختی دانش آموزان 11-9 ساله دبستانی،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 2 (پی در پی 9)، pp. 23–32، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121178/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button