مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

795
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

589
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین کننده های انتخاب میان وعده های سالم توسط مادران کودکان 1 تا 5 سال شهر همدان بر اساس نظریه شناختی اجتماعی (SCT)

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

چکیده

 سابقه و هدف: شواهد نشان می دهد که میان وعده ها بخش مهمی از انرژی و مواد مغذی مورد نیاز روزانه کودکان را فراهم می کنند. انتخاب میان وعده های سالم برای کودکان می تواند در تغذیه سالم آنها نقش داشته باشد. هدف از این مطالعه شناسایی پیش بینی کننده های انتخاب میان وعده های سالم برای کودکان توسط مادران با استفاده از نظریه شناختی اجتماعی بود.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی 398 مادر دارای کودک 1 تا 5 سال که به روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی از بین 37 مرکز بهداشتی درمانی شهر همدان انتخاب شده بودند, شرکت داشتند. شرکت کنندگان پرسشنامه های مربوط به اطلاعات زمینه ای, سازه های نظریه شناختی اجتماعی وپرسشنامه بسامد مصرف (FFQ) را به صورت خودگزارش دهی تکمیل کردند. پایایی و روایی پرسشنامه ها بر اساس شاخص نسبت روایی محتوا, شاخص روایی محتوا و آلفای کرونباخ در سطح قابل قبول به دست آمد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS 15 و آزمون های کای دو, ANOVA و رگرسیون خطی انجام شد. سطح معنی داری در سطح 5 درصد در نظر گرفته شد.یافته ها: نتایج این مطالعه نشان داد سازه فراهمی, انتظارات پیامد و خودکارآمدی پیش بینی کننده های معنی دار بسامد مصرف میان وعده سالم بودند. این عوامل در مجموع توانستند 14.5 درصد از واریانس این رفتار را تبیین نمایند.نتیجه گیری: توصیه می شود در طراحی مداخلات برای مادران در جهت اصلاح مصرف میان وعده کودکان, از روش های ایجاد تغییر در فراهمی, خودکارآمدی و انتظار پیامد استفاده شود.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

کریمی شاهنجرینی، اکرم، شریفی، مهناز، بشیریان، سعید، و مقیم بیگی، عباس. (1393). تعیین کننده های انتخاب میان وعده های سالم توسط مادران کودکان 1 تا 5 سال شهر همدان بر اساس نظریه شناختی اجتماعی (SCT). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 9(4)، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/121271/fa

Vancouver: کپی

کریمی شاهنجرینی اکرم، شریفی مهناز، بشیریان سعید، مقیم بیگی عباس. تعیین کننده های انتخاب میان وعده های سالم توسط مادران کودکان 1 تا 5 سال شهر همدان بر اساس نظریه شناختی اجتماعی (SCT). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1393؛9(4):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/121271/fa

IEEE: کپی

اکرم کریمی شاهنجرینی، مهناز شریفی، سعید بشیریان، و عباس مقیم بیگی، “تعیین کننده های انتخاب میان وعده های سالم توسط مادران کودکان 1 تا 5 سال شهر همدان بر اساس نظریه شناختی اجتماعی (SCT)،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 4، pp. 19–26، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121271/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button