مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

832
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

729
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ریز پوشانی چند لایه ای به روش ژلاتیناسیون خارجی بر بقا باکتری پروبیوتیک طی پاستوریزاسیون آب پرتقال

صفحات

 صفحه شروع 93 | صفحه پایان 102

چکیده

 سابقه و هدف: محصولات غیر لبنی پروبیوتیک با خصوصیات ارزشمند تغذیه ای و درمانی, از موضوعات جدید در زمینه صنعت, تغذیه و پزشکی می باشند. هدف از این مطالعه, امکان سنجی بررسی تاثیر درون پوشانی بر بقا باکتری پروبیوتیک به روش امولسیون سازی طی فرآیند پاستوریزاسیون حرارتی آب پرتقال است.مواد و روش ها: در این پژوهش از باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس به عنوان گونه پروبیوتیک در آب میوه پرتقال استفاده گردید. باکتری های پروبیوتیک به چهار حالت آزاد, بدون پوشش, پوشش تک لایه و دولایه به آب پرتقال تلقیح شدند. ریزپوشانی باکتری پروبیوتیک به روش امولسیون سازی توسط آلژینات کلسیم انجام گرفت. شمارش زنده مانی باکتری های پروبیوتیک به روش کشت مخلوط در محیط کشت MRS Agar تحت شرایط هوازی در دمای ºC 37 به مدت 48 تا 72 ساعت صورت گرفت. همچنین آنالیز آماری با استفاده از آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی در سطح احتمال 0.05 درصد انجام گرفت.یافته ها: نتایج نشان داد که میزان کاهش باکتری لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس طی پاستوریزاسیون آب پرتقال در حالت آزاد حدود 5.00 سیکل لگاریتمی بود در حالی که در نمونه های حاوی باکتری بدون پوشش, پوشش دار با یک و دو لایه آلژینات, این میزان بسیار کمتر و به ترتیب در حدود 3.33, 2.90 و 2.50 سیکل لگاریتمی گزارش گردید. نتیجه گیری: نتایج نشان داد آب پرتقال ماده خام مناسبی جهت تامین رشد لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس (محیط اسیدی) بوده و می تواند به عنوان یک حامل, برای انتقال باکتری های پروبیوتیک به بدن انسان در نظر گرفته شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دولت آبادی، محمد، مختاریان، محسن، مرتضوی، سیدعلی، و الهامی راد، امیرحسین. (1395). بررسی اثر ریز پوشانی چند لایه ای به روش ژلاتیناسیون خارجی بر بقا باکتری پروبیوتیک طی پاستوریزاسیون آب پرتقال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 11(3)، 93-102. SID. https://sid.ir/paper/121350/fa

    Vancouver: کپی

    دولت آبادی محمد، مختاریان محسن، مرتضوی سیدعلی، الهامی راد امیرحسین. بررسی اثر ریز پوشانی چند لایه ای به روش ژلاتیناسیون خارجی بر بقا باکتری پروبیوتیک طی پاستوریزاسیون آب پرتقال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1395؛11(3):93-102. Available from: https://sid.ir/paper/121350/fa

    IEEE: کپی

    محمد دولت آبادی، محسن مختاریان، سیدعلی مرتضوی، و امیرحسین الهامی راد، “بررسی اثر ریز پوشانی چند لایه ای به روش ژلاتیناسیون خارجی بر بقا باکتری پروبیوتیک طی پاستوریزاسیون آب پرتقال،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 11، no. 3، pp. 93–102، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121350/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا