مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

790
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضداکسیداسیونی و ضد باکتریایی عصاره جعفری بر فیله ماهی کپور نقره ای در طول نگهداری در دمای یخچالی (1±4 درجه سانتی گراد)

صفحات

 صفحه شروع 165 | صفحه پایان 172

چکیده

 سابقه و هدف: ماهیان بسیار فسادپذیر بوده و برای جلوگیری یا به تعویق انداختن فساد آنها استفاده از مواد نگهدارنده طی نگهداری ضروری است. هدف از این پژوهش بررسی تاثیر ضداکسیدانی و ضدباکتریایی عصاره جعفری به عنوان نگهدارنده طبیعی بر افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی کپور نقره ای نگهداری شده در دمای 4±1 درجه سانتی گراد بود.مواد و روش ها: نمونه ها در 2 گروه شاهد (غوطه ور در آب مقطر) و مورد (غوطه ور در عصاره جعفری 1 درصد) تقسیم و در معرض هوا بسته بندی و در دمای یخچال نگهداری شدند. در یک دوره 15 روزه آزمون های شیمیایی (PV, TBA, TVB-N, FFA) و میکربی (TVC, PTC) انجام پذیرفت.یافته ها: عصاره جعفری به طور معنی داری (p<0.05) اکسیداسیون چربی را در فیله های تیمار شده به تاخیر انداخت. مقادیر TVB-N و FFA در تیمار جعفری در مقایسه با نمونه کنترل, تغییرات کمتری طی زمان نگهداری نشان دادند (به ترتیب 16.23±0.02 در مقابل 32.50±0.07 میلی گرم در 100 گرم گوشت ماهی و 1.02±0.00 در مقابل 1.91±0.04 درصد اسید اولئیک) (p<0.05). بر اساس نتایج آزمون میکربی نمونه های تیمار شده تا روز 12 و نمونه کنترل تا روز 6 نگهداری, قابل مصرف بودند.نتیجه گیری: از عصاره جعفری می توان به عنوان نگهدارنده طبیعی, جهت افزایش زمان ماندگاری فیله ماهی کپور نقره ای استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اسکندری، سهیل، حسینی، هدایت، حسینی، سیدابراهیم، و شیرایی کسمایی، آمنه. (1392). اثرات ضداکسیداسیونی و ضد باکتریایی عصاره جعفری بر فیله ماهی کپور نقره ای در طول نگهداری در دمای یخچالی (1±4 درجه سانتی گراد). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(2)، 165-172. SID. https://sid.ir/paper/121438/fa

    Vancouver: کپی

    اسکندری سهیل، حسینی هدایت، حسینی سیدابراهیم، شیرایی کسمایی آمنه. اثرات ضداکسیداسیونی و ضد باکتریایی عصاره جعفری بر فیله ماهی کپور نقره ای در طول نگهداری در دمای یخچالی (1±4 درجه سانتی گراد). مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(2):165-172. Available from: https://sid.ir/paper/121438/fa

    IEEE: کپی

    سهیل اسکندری، هدایت حسینی، سیدابراهیم حسینی، و آمنه شیرایی کسمایی، “اثرات ضداکسیداسیونی و ضد باکتریایی عصاره جعفری بر فیله ماهی کپور نقره ای در طول نگهداری در دمای یخچالی (1±4 درجه سانتی گراد)،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 2، pp. 165–172، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121438/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button