مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

575
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر باکتریوسین Z روی زمان ماندگاری فیله کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 38

چکیده

 سابقه و هدف: قابلیت فساد پذیری بالای ماهیان سبب شده تا حفظ کیفیت ماهی تازه, یکی از مسایل مهم برای صنعت فراوری ماهی و مصرف کنندگان باشد. هدف این مطالعه, ارزیابی اثر ضدباکتریایی و ضداکسیدانی باکتریوسین Z روی فیله کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال بود.مواد و روش ها: فیله های ماهی پس از توزین با استفاده از نایسین Z (0.2 گرم به ازای هر کیلوگرم) اسپری شدند. سپس در شرایط خلأ بسته بندی و در یخچال (4oC) نگهداری شدند. شاخص های میکروبی (LAB, PTC, TVC) و شیمیایی (TVB-N, TBA, PV) در روزهای صفر, 3, 6 و 9 اندازه گیری شدند.یافته ها: میزان باکتری های سرما دوست, اسید لاکتیک و هوازی مزوفیل در نمونه های شاهد, بالاتر از تیمار حاوی نایسین بود. شاخص های میکروبی در تیمارهای دارای باکتریوسین به طور قابل توجهی در آغاز دوره کاهش یافت و از آن پس با سرعت رشد کمتری نسبت به نمونه های شاهد افزایش یافت. شاخص های شیمیایی در تیمار های حاوی نایسین نسبت به تیمار شاهد با شیب کمتری افزایش یافت.نتیجه گیری: استفاده از متابولیت ها به عنوان نگهدارنده های طبیعی در فیله ماهیان به ویژه جهت افزایش زمان ماندگاری فیله ها هنگام نگهداری در یخچال می تواند موثر باشد. استفاده از نایسین Z سبب افزایش زمان ماندگاری فیله کپور نقره ای به مدت 3 روز در دمای 4oC شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    اصغری، محسن، علی زاده دوغیکلایی، ابراهیم، صفری، رضا، و ارشدی، علی. (1390). تاثیر باکتریوسین Z روی زمان ماندگاری فیله کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 6(3 (پی در پی 22))، 31-38. SID. https://sid.ir/paper/121492/fa

    Vancouver: کپی

    اصغری محسن، علی زاده دوغیکلایی ابراهیم، صفری رضا، ارشدی علی. تاثیر باکتریوسین Z روی زمان ماندگاری فیله کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1390؛6(3 (پی در پی 22)):31-38. Available from: https://sid.ir/paper/121492/fa

    IEEE: کپی

    محسن اصغری، ابراهیم علی زاده دوغیکلایی، رضا صفری، و علی ارشدی، “تاثیر باکتریوسین Z روی زمان ماندگاری فیله کپور نقره ای هنگام نگهداری در یخچال،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 6، no. 3 (پی در پی 22)، pp. 31–38، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/121492/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button