مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

601
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

655
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر پیش تیمار اولتراسونیک بر قدرت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولیک عصاره برنج قهوه ای و سفید حاصل از واریته سرخه لنجان

صفحات

 صفحه شروع 75 | صفحه پایان 88

چکیده

 مقدمه: برنج قهوه ای از نظر ویژگی های تغذیه ای و ترکیبات فنولیک در مقایسه با برنج سفید, مفیدتر می باشد. به کارگیری پیش تیمار فراصوت روش موثری می باشد که علاوه بر صرف زمان کمتر, راندمان عمل و سرعت فرآیند استخراج را افزایش داده و مصرف حلال را کاهش می دهد. مواد و روش ها: در این تحقیق, میزان فنل تام, فلاونوئید و فعالیت آنتی اکسیدانی (با استفاده از ظرفیت مهارکنندگی DPPH) دو عصاره برنج سفید و قهوه ای با استفاده از حلال های مختلف (آب, متانول 100%, اتانول%, اتانول 50%-متانول 50%, اتانول50%-آب50% و متانول 50%-آب 50%) و دو روش استخراج معمولی و فراصوت اندازه گیری شد. یافته ها: بیشترین میزان فلاونوئید (mg Gallic acid/ kg 162), پلی فنل (mg quercetin / kg 5/142) و قدرت مهارکنندگی رادیکال DPPH ( % 4/76 ) مربوط به برنج قهوه ای در شرایط استخراج توسط فراصوت و حلال متانول-اتانول بود. از آزمون کولموگروف اسمیرنوف به منظور بررسی نرمال بودن متغیرهای پژوهش استفاده شد. تمام اثرات اصلی شامل (روش استخراج, نوع برنج و حلال مورد استفاده برای استخراج) و تمام اثرات متقابل (روش استخراج × نوع برنج, روش مورد استفاده برای استخراج × حلال مورد استفاده برای استخراج, نوع برنج × روش استخراج × نوع برنج × حلال مورد استفاده برای استخراج) تاثیر معناداری بر میزان پلی فنل, فلاونوئیدها و قدرت مهارکنندگی رادیکال DPPH دارند (05/0>P). نتیجه گیری: نتایج کلی این تحقیق نشان داد که تحت شرایط یکسان استخراج توسط حلال های مختلف, میزان محتوی فنول تام و فلاونوئیدی برنج قهوه ای بیش از برنج سفید بود و روش فراصوت بسیار موثرتر از سوکسله به منظور فرایند استخراج ارزیابی شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پورمحمدی، کیانا، عابدی، الهه، خالقان، محسن، و محمودی، محمدرضا. (1398). تاثیر پیش تیمار اولتراسونیک بر قدرت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولیک عصاره برنج قهوه ای و سفید حاصل از واریته سرخه لنجان. علوم غذایی و تغذیه، 17(1 (پیاپی 65) )، 75-88. SID. https://sid.ir/paper/143230/fa

    Vancouver: کپی

    پورمحمدی کیانا، عابدی الهه، خالقان محسن، محمودی محمدرضا. تاثیر پیش تیمار اولتراسونیک بر قدرت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولیک عصاره برنج قهوه ای و سفید حاصل از واریته سرخه لنجان. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1398؛17(1 (پیاپی 65) ):75-88. Available from: https://sid.ir/paper/143230/fa

    IEEE: کپی

    کیانا پورمحمدی، الهه عابدی، محسن خالقان، و محمدرضا محمودی، “تاثیر پیش تیمار اولتراسونیک بر قدرت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولیک عصاره برنج قهوه ای و سفید حاصل از واریته سرخه لنجان،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 17، no. 1 (پیاپی 65) ، pp. 75–88، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143230/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button