مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

940
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

546
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

استفاده از دو گونه باکتری لاکتیک به منظور تولید پروتئین تک یاخته از آب ماهی تغلیظ شده کارخانجات پودر ماهی کیلکا

صفحات

 صفحه شروع 78 | صفحه پایان 87

چکیده

 مقدمه: یکی از مشکلات عمده که در کارخانجات پودر ماهی کیلکا وجود دارد آب ماهی تغلیظ شده (stick water) است که علاوه بر مشکلات زیست محیطی, به لحاظ وجود باکتری های پروتئولیتیک, بوی بسیار زننده ای در اطراف کارخانه بوجود می آورد.مواد و روش ها: در این تحقیق از لاکتوباسیلوس بولگاریکوس (Lactobacillus bulgaricus) و لاکتوباسیلوس پلانتاروم (Lactobacillus plantarum) به منظور تولید پروتئین تک یاخته از آب ماهی تغلیظ شده استفاده گردید. پس از سازگاری لاکتوباسیل ها به مخلوطstick water  و آب مقطر, باکتریها با غلظت مشخص به stick water اضافه شده و در زمان های مختلف, میزان رشد باکتری ها مورد ارزیابی قرار گرفت. پس از به پایان رسیدن فرآیند تخمیر, عمل استخراج و لیوفیلیزاسیون پروتئین حاصل انجام شد و اسیدهای آمینه, درصد پروتئین, رطوبت, چربی و خاکستر تعیین شد.یافته ها: میزان تولید محصول برای لاکتوباسیلوس پلانتاروم بین 13 تا 15 گرم در لیتر و برای لاکتوباسیلوس بولگاریکوس بین 16 تا 19 گرم در لیتر بوده که با اضافه نمودن گلوکز به ترتیب به 20 تا 22 و 21 تا 25 گرم در لیتر افزایش داشت. تغییرات بین تولید پروتئین در دو باکتری معنی دار نبود. میانگین پروتئین, چربی, رطوبت و خاکستر در محصول تولید شده به ترتیب 82.26, 1.02, 0.54 و 15.58 درصد بود. این در حالیست که میانگین مقادیر فوق در stick water اولیه به ترتیب 5.15, 2.26, 92 و 0.57 درصد بوده است.نتیجه گیری: نتایج آنالیز کمی و کیفی اسیدهای آمینه نشان داد که اکثر اسیدهای آمینه در پروتئین تولید شده وجود داشته که قابل مقایسه با استاندارد FAO /WHO می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پردلی، حمیدرضا، صفری، رضا، و حسینی، سیدحسین. (1390). استفاده از دو گونه باکتری لاکتیک به منظور تولید پروتئین تک یاخته از آب ماهی تغلیظ شده کارخانجات پودر ماهی کیلکا. علوم غذایی و تغذیه، 8(3 (پیاپی 31))، 78-87. SID. https://sid.ir/paper/143361/fa

    Vancouver: کپی

    پردلی حمیدرضا، صفری رضا، حسینی سیدحسین. استفاده از دو گونه باکتری لاکتیک به منظور تولید پروتئین تک یاخته از آب ماهی تغلیظ شده کارخانجات پودر ماهی کیلکا. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛8(3 (پیاپی 31)):78-87. Available from: https://sid.ir/paper/143361/fa

    IEEE: کپی

    حمیدرضا پردلی، رضا صفری، و سیدحسین حسینی، “استفاده از دو گونه باکتری لاکتیک به منظور تولید پروتئین تک یاخته از آب ماهی تغلیظ شده کارخانجات پودر ماهی کیلکا،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 8، no. 3 (پیاپی 31)، pp. 78–87، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143361/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button