مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,046
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

284
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان تولید فیلم ضدمیکروبی بر پایه کازئینات سدیم و اسانس آویشن شیرازی

صفحات

 صفحه شروع 195 | صفحه پایان 201

چکیده

 در این تحقیق اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در فیلم کازئینات سدیم بر چهار گونه باکتری بیماری زا شامل استافیلوکوکوس اورئوس, باسیلوس سرئوس, اشرشیا کلی و سالمونلا انتریتیدیس مورد بررسی قرار گرفت. برای بررسی اثر ضدمیکروبی اسانس آویشن شیرازی در فیلم کازئینات سدیم, از روش دیسک دیفیوژن استفاده شد. از فیلم های تولید شده با غلظت های 1, 2, 3 و 4 درصد از اسانس آویشن شیرازی, دیسک هایی به قطر 9 میلیمتر تهیه و در شرایط استریل روی محیط BHI آگار از قبل کشت داده شده, قرار گرفتند. قطر هاله های تشکیل شده به عنوان شاخص میزان فعالیت ضدمیکروبی فیلم ها در نظر گرفته شد. محاسبات آماری با استفاده از نرم افزار SigmaSTAT انجام و مقایسه میانگین ها با استفاده از آزمون LSD صورت پذیرفت. نتایج نشان داد که دیسک های حاوی اسانس روغنی آویشن شیرازی در هر چهار غلظت باعث مهار رشد باکتری های اشرشیا کلی, سالمونلا انتریتیدیس و باسیلوس سرئوس گردیدند. از آنجا که بین غلظت های 3 درصد و 4 درصد برای هر سه باکتری مذکور اختلاف معنی داری (p>0.05) وجود نداشت, مناسب ترین و به صرفه ترین غلظت که بیشترین اثر بازدارندگی دارد غلظت 3 درصد می باشد. تنها فیلم حاوی یک درصد اسانس آویشن شیرازی روی استافیلوکوکوس اورئوس هیچ هاله ای تشکیل نداد یا به عبارتی هیچگونه اثر بازدارندگی در این غلظت نداشت. اما غلظت های 2, 3 و 4 درصد با اختلاف معنی دار (p<0.05) هاله تشکیل دادند. نتایج حاصل نشان می دهد که اسانس آویشن شیرازی می تواند به عنوان یک نگهدارنده طبیعی در ترکیب فیلم خوراکی جهت بسته بندی مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رضوی سطوتی، هاشم، مرتضوی، سیدعلی، شاکری، منیرالسادات، بیرقی طوسی، شهرام، و اسدالهی، الهام. (1392). بررسی امکان تولید فیلم ضدمیکروبی بر پایه کازئینات سدیم و اسانس آویشن شیرازی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، 9(3)، 195-201. SID. https://sid.ir/paper/143615/fa

    Vancouver: کپی

    رضوی سطوتی هاشم، مرتضوی سیدعلی، شاکری منیرالسادات، بیرقی طوسی شهرام، اسدالهی الهام. بررسی امکان تولید فیلم ضدمیکروبی بر پایه کازئینات سدیم و اسانس آویشن شیرازی. پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛9(3):195-201. Available from: https://sid.ir/paper/143615/fa

    IEEE: کپی

    هاشم رضوی سطوتی، سیدعلی مرتضوی، منیرالسادات شاکری، شهرام بیرقی طوسی، و الهام اسدالهی، “بررسی امکان تولید فیلم ضدمیکروبی بر پایه کازئینات سدیم و اسانس آویشن شیرازی،” پژوهشهای علوم و صنایع غذایی ایران، vol. 9، no. 3، pp. 195–201، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/143615/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button