مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,115
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

628
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر فرایندهای خشک کردن و سرخ کردن سبزیجات بر میزان نیتریت و نیترات

صفحات

 صفحه شروع 491 | صفحه پایان 497

چکیده

 زمینه و هدف: نیترات و نیتریت, سلامت انسان را تهدید می کند. مطابق پژوهش های اخیر یکی از منابع بزرگ مواجهه با نیترات و نیتریت در رژیم غذایی انسان سبزیجات هستند. هدف از انجام این مطالعه تعیین تاثیر فرایندهای خشک نمودن و سرخ کردن بر میزان نیترات و نیتریت سبزیجات پرمصرف است.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی تعداد 180 نمونه سبزی از بازار شهر کرمانشاه به طور تصادفی انتخاب و نمونه های مذکور از نظر شاخص میزان نیتریت و نیترات به روش گریس- ایلوسوی مورد اندازه گیری قرار گرفتند. در گام بعدی, پروسه های سرخ-کردن و خشک کردن بر روی نمونه ها صورت گرفت و نیترات و نیتریت نمونه ها مجدد مورد سنجش قرار گرفت. تجزیه تحلیل نتایج با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون آماری ANOVA (آنالیز واریانس یک طرفه) انجام شد.یافته ها: میزان نیتریت و نیترات در اکثر نمونه ها با توجه به نوع محصول و نوع فرایند نگهداری یا مصرف, اختلاف معناداری دارد (p<0.05). به طور میانگین فرایند سرخ کردن و خشک نمودن به جز سبزی تره, در بقیه سبزیجات باعث افزایش میزان نیتریت و نیترات گردید.نتیجه گیری: در اثر فرایندهای سرخ کردن و خشک نمودن نه تنها کاهش در میزان نیتریت و نیترات سبزیجات به وجود نمی آید بلکه این میزان افزایش نیز یافت. لذا بررسی روش های دیگر فراوری یا کنترل نیترات و نیتریت در سبزیجات اولویت اساسی است. با توجه به استفاده روزانه و مصرف قابل ملاحظه مردم از سبزیجات و همچنین خطرات بالقوه تجمع نیترات و نیتریت و ارتباط آن با بعضی از بیماری ها و سرطان های دستگاه گوارش, پایش منظم و کنترل کیفی سبزیجات و بررسی تاثیر فرایندهای دیگر نگهداری بر میزان نیترات و نیتریت حائز اهمیت است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    صادقی، احسان، شرفی، کیومرث، الماسی، علی، دیهیم، محمد، عزیزی، اسماعیل، و غایب زاده، مهدی. (1393). بررسی تاثیر فرایندهای خشک کردن و سرخ کردن سبزیجات بر میزان نیتریت و نیترات. سلامت و محیط زیست، 7(4)، 491-497. SID. https://sid.ir/paper/145858/fa

    Vancouver: کپی

    صادقی احسان، شرفی کیومرث، الماسی علی، دیهیم محمد، عزیزی اسماعیل، غایب زاده مهدی. بررسی تاثیر فرایندهای خشک کردن و سرخ کردن سبزیجات بر میزان نیتریت و نیترات. سلامت و محیط زیست[Internet]. 1393؛7(4):491-497. Available from: https://sid.ir/paper/145858/fa

    IEEE: کپی

    احسان صادقی، کیومرث شرفی، علی الماسی، محمد دیهیم، اسماعیل عزیزی، و مهدی غایب زاده، “بررسی تاثیر فرایندهای خشک کردن و سرخ کردن سبزیجات بر میزان نیتریت و نیترات،” سلامت و محیط زیست، vol. 7، no. 4، pp. 491–497، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/145858/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button