مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,807
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

882
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس دانه ها و برگ .Rhus coriaria L

صفحات

 صفحه شروع 55 | صفحه پایان 61

چکیده

 مقدمه: میوه های سماق به عنوان چاشنی در غذاهای ایرانی استفاده می شود. این میوه ها مصرف دارویی سنتی نیز دارند. تاکنون اسانس حاصل از اندام های گیاه سماق مورد بررسی قرار نگرفته, نظر به اهمیت گیاه و مصرف اسانس ها در صنایع تصمیم به آنالیز اسانس آن گرفته شد.هدف: شناسایی و تعیین درصد مواد تشکیل دهنده اسانس دانه ها و برگ سماق.روش بررسی: برگ ها و میوه های گیاه سماق با روش تقطیر با آب اسانس گیری و جداگانه به دستگاه GC/MS تزریق شدند. روش شناسایی اجزای اسانس ها ضرایب بازداری, تطبیق طیف های جرمی مواد اسانسی با مرجع و توجه به گزینه های پیشنهادی دستگاه بود.نتایج: بازده اسانس گیری از هر دو اندام برگ و میوه سماق حدود 0.2 درصد بود و هر دوی این اسانس ها زرد رنگ بودند. 65 ماده در برگ ها و 54 ماده در میوه ها شناسایی شدند. ماده عمده در هر دو اسانس ها سزکویی ترپن بتا - کاریوفیلن بود. بقیه اجزای عمده برگ, کاریوفیلن اکساید, سمبرن و آلفا - هومولن؛ و در میوه, سمبرن, ترانس- ترانس 2, 4- دکادینال و آلفا- ترپینئول بودند.بحث: برگ و میوه درخت سماق دارای اسانسی است که به روش تقطیر با آب قابل استخراج بوده و اسانس های مذکور به روش GC/MS قابل شناسایی و تعیین مقدار هستند. ماده عمده در هر دو اسانس ها یکسان هستند (بتا - کاریوفیلن).نتیجه گیری: نتایج این پژوهش با مطالعه سایر محققین روی همین گیاه در کشورهای دیگر مطابقت دارد. کاریوفیلن و سمبرن که در نمونه های ما به عنوان ماده عمده بوده در مطالعه سایر محققین نیز به عنوان مواد عمده اسانس سماق شناسایی شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مجاب، فراز، عبدی، خسرو، و نظرنیا، علیرضا. (1391). بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس دانه ها و برگ .Rhus coriaria L. گیاهان دارویی، 11(44)، 55-61. SID. https://sid.ir/paper/15166/fa

    Vancouver: کپی

    مجاب فراز، عبدی خسرو، نظرنیا علیرضا. بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس دانه ها و برگ .Rhus coriaria L. گیاهان دارویی[Internet]. 1391؛11(44):55-61. Available from: https://sid.ir/paper/15166/fa

    IEEE: کپی

    فراز مجاب، خسرو عبدی، و علیرضا نظرنیا، “بررسی مواد تشکیل دهنده اسانس دانه ها و برگ .Rhus coriaria L،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. 44، pp. 55–61، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15166/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button