مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

912
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

710
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه رفتار باکتری لیستریامونوسیتوژنز در طی روند تولید پنیر سفید ایرانی تحت تاثیر اسانس آویشن شیرازی

صفحات

 صفحه شروع 114 | صفحه پایان 122

چکیده

 مقدمه: گزارش های بسیاری درباره جداسازی لیستریا مونوسیتزژنز از انواع پنیرها موجود است. کاربرد نگهدارنده های طبیعی از جمله اسانس آویشن شیرازی در کاهش این آلودگی موثر می باشد .هدف: هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد لیستریایی اسانس آویشن شیرازی بر رفتار باکتری لیستریا مونوسیتوژنز تحت شرایط تولید پنیر سفید ایرانی است.روش بررسی: روش های به کار رفته در این تحقیق مشتمل بر تهیه گیاه, استخراج اسانس و آنالیز آن, تهیه میزان تلقیح باکتریایی, تولید پنیرهای حاوی باکتری لیستریا و غلظت های مختلف اسانس آویشن شیرازی (صفر, 50, 150 و 300ppm), آزمایش ها میکروبی و شیمیایی از نمونه های پنیر و بالاخره تحلیل آماری نتایج می باشد.نتایج: نتایج نشان داد که آویشن شیرازی تاثیر معنی داری بر تغییرات pH در نمونه های پنیر نداشت (P<0.05). هم چنین با افزایش غلظت اسانس مزبور در نمونه های پنیر, لگاریتم تعداد باکتری ها کاهش یافت. به طوری که کاهش رشد باکتری ها تحت تاثیر غلظت های 150ppm و 300 در پنیرها در مقایسه با نمونه های فاقد آویشن معنی دار بود (P<0.05). نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشانگر اثرات بالقوه خوب آویشن شیرازی در پنیر به عنوان یک ماده ضد لیستریایی بود. کاربرد غلظت 150ppm آویشن شیرازی در پنیر سفید ایرانی, می تواند سبب سلامت این فرآورده با حفظ اثرات مفید ارگانولپتیکی و کاهش رشد باکتری لیستریا در پنیر شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    مشاک، زهره، مرادی، بیژن، آخوندزاده بستی، افشین، عباسی فر، آرش، و گندمی نصرآبادی، حسن. (1387). مطالعه رفتار باکتری لیستریامونوسیتوژنز در طی روند تولید پنیر سفید ایرانی تحت تاثیر اسانس آویشن شیرازی. گیاهان دارویی، 8(29)، 114-122. SID. https://sid.ir/paper/15231/fa

    Vancouver: کپی

    مشاک زهره، مرادی بیژن، آخوندزاده بستی افشین، عباسی فر آرش، گندمی نصرآبادی حسن. مطالعه رفتار باکتری لیستریامونوسیتوژنز در طی روند تولید پنیر سفید ایرانی تحت تاثیر اسانس آویشن شیرازی. گیاهان دارویی[Internet]. 1387؛8(29):114-122. Available from: https://sid.ir/paper/15231/fa

    IEEE: کپی

    زهره مشاک، بیژن مرادی، افشین آخوندزاده بستی، آرش عباسی فر، و حسن گندمی نصرآبادی، “مطالعه رفتار باکتری لیستریامونوسیتوژنز در طی روند تولید پنیر سفید ایرانی تحت تاثیر اسانس آویشن شیرازی،” گیاهان دارویی، vol. 8، no. 29، pp. 114–122، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15231/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button