مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,506
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

960
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی بر باکتری E. coli O157: H7

صفحات

 صفحه شروع 208 | صفحه پایان 217

چکیده

 مقدمه: به منظور کاهش, جلوگیری از رشد و یا حذف اجرام بیماری زا و عوامل فساد مواد غذایی تحقیقات فراوانی در جهت یافتن نگهدارنده های طبیعی صورت گرفته و در حال حاضر نیز در حال انجام است.هدف: این مطالعه به منظور بررسی حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و اسانس آویشن شیرازی بر باکتری E. coli O157: H7 و همین طور تاثیر غلظت های تحت بازدارنده این ترکیبات بر منحنی رشد باکتری فوق انجام گرفته است.روش مطالعه: در این طرح غلظت های مختلف لیزوزیم (صفر, 125, 250, 500 و 1000 میکروگرم در میلی لیتر) و اسانس آویشن شیرازی (صفر, 0.005, 0.01, 0.02, 0.04 و 0.08 درصد) به صورت تنها و توام با هم در محیط آبگوشت قلب و مغز جهت تعیین MIC اسانس آویشن شیرازی و لیزوزیم به روش ماکرودایلوشن و میکرودایلوشن و همچنین اثر غلظت های تحت بازدارنده این ترکیبات بر منحنی رشد باکتری E. coli O157: H7 بررسی شد.نتایج: میزان حداقل بازدارندگی اسانس در دو روش 0.04 درصد به دست آمد, در حالی که غلظت 1000 میکروگرم در میلی لیتر لیزوزیم نتوانست مانع رشد باکتری مذکور گردد. همچنین نتایج بررسی اثر ترکیبی نشان داد که بالاترین غلظت لیزوزیم نیز نتوانست میزانMIC  محاسبه شده برای اسانس را کاهش دهد. اثر ترکیبی غلظت های تحت بازدارنده اسانس به تنهایی و همراه با لیزوزیم نشان داد که ترکیب این دو با هم باعث افزایش فاز تاخیری و کاهش سرعت رشد باکتری مورد نظر شد.نتیجه گیری: استفاده توام لیزوزیم و اسانس باعث کاهش MIC نشد اما ترکیب این دو ماده باعث افزایش فاز تاخیری شده که دارای اهمیت در میکروبیولوژی مواد غذایی است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسین زاده، اعظم، مهاجرفر، طاهره، آخوندزاده بستی، افشین، خنجری، علی، گندمی نصرآبادی، حسن، میثاقی، علی، و صادقی، سمیه. (1390). تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی بر باکتری E. coli O157: H7. گیاهان دارویی، 11(ویژه نامه 8)، 208-217. SID. https://sid.ir/paper/15471/fa

    Vancouver: کپی

    حسین زاده اعظم، مهاجرفر طاهره، آخوندزاده بستی افشین، خنجری علی، گندمی نصرآبادی حسن، میثاقی علی، صادقی سمیه. تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی بر باکتری E. coli O157: H7. گیاهان دارویی[Internet]. 1390؛11(ویژه نامه 8):208-217. Available from: https://sid.ir/paper/15471/fa

    IEEE: کپی

    اعظم حسین زاده، طاهره مهاجرفر، افشین آخوندزاده بستی، علی خنجری، حسن گندمی نصرآبادی، علی میثاقی، و سمیه صادقی، “تعیین میزان حداقل غلظت بازدارندگی (MIC) لیزوزیم و آویشن شیرازی بر باکتری E. coli O157: H7،” گیاهان دارویی، vol. 11، no. ویژه نامه 8، pp. 208–217، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15471/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button