Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,301
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

489
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر عصاره دانه جو (.Hordeum vulgare L) بر غلظت گلوکز سرم ناشتای موش صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

چکیده

 مقدمه: بیماری دیابت و اختلالات ناشی از آن مشکلات فراوانی را برای فرد مبتلا و دستگاه بهداشتی جامعه به همراه می آورد. در طب سنتی ایران فراورده های جو جهت درمان دیابت کاربرد دارند.هدف: در این مطالعه اثر خوراکی عصاره آبی دانه جو بر وزن بدن و سطح گلوکز ناشتای سرم موش های صحرایی نر غیردیابتی و دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین بررسی شد.روش بررسی: 40 موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی در دو گروه غیردیابتی و دیابتی تقسیم شدند. دیابت توسط  45mg/kgاسترپتوزوتوسین تک دوز داخل صفاقی در گروه دیابتی القا شد. بعد از یک هفته موش های دارای قند خون بالاتر از 200mg/dL در گروه دیابتی و موش های گروه غیردیابتی به طور تصادفی به دو گروه عصاره آبی دانه جو و کنترل تقسیم بندی شدند. در طول چهار هفته تیمار, وزن بدن و گلوکز ناشتای سرم حیوانات در مقاطع پایان هفته اول, سوم و چهارم بین گروه ها مورد مقایسه قرار گرفت.نتایج: نتایج به دست آمده کاهش معنی دار گلوکز ناشتای سرم گروه دیابتی در هفته چهارم پس از تیمار نسبت به گروه دیابتی کنترل را نشان داد. کاهش معنی دار گلوکز ناشتای سرم گروه غیردیابتی تنها در هفته اول پس از تیمار نسبت به گروه غیردیابتی کنترل مشاهده شد. مصرف عصاره آبی دانه جو تاثیری بر وزن بدن گروه های دیابتی و غیردیابتی نداشت.نتیجه گیری: عصاره آبی دانه جو پس از چهار هفته در موش های صحرایی دیابتی و پس از یک هفته در موش های صحرایی غیردیابتی باعث کاهش معنی دار گلوکز سرم شد. در موش های صحرایی غیردیابتی این اثر پس از هفته اول تداوم نداشت.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

ناصری، محسن، خلج سرشکی، زهرا، قوامی، بهناز، کمالی نژاد، محمد، نادری، غلامعلی، و فقیه زاده، سقراط. (1389). اثر عصاره دانه جو (.Hordeum vulgare L) بر غلظت گلوکز سرم ناشتای موش صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین. گیاهان دارویی، 9(34)، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/15715/fa

Vancouver: کپی

ناصری محسن، خلج سرشکی زهرا، قوامی بهناز، کمالی نژاد محمد، نادری غلامعلی، فقیه زاده سقراط. اثر عصاره دانه جو (.Hordeum vulgare L) بر غلظت گلوکز سرم ناشتای موش صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین. گیاهان دارویی[Internet]. 1389؛9(34):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/15715/fa

IEEE: کپی

محسن ناصری، زهرا خلج سرشکی، بهناز قوامی، محمد کمالی نژاد، غلامعلی نادری، و سقراط فقیه زاده، “اثر عصاره دانه جو (.Hordeum vulgare L) بر غلظت گلوکز سرم ناشتای موش صحرایی دیابتی شده توسط استرپتوزوتوسین،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 34، pp. 57–66، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15715/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا