مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,459
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

817
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی میوه بلوط ایرانی در روش انتشار دیسک

صفحات

 صفحه شروع 26 | صفحه پایان 34

چکیده

 مقدمه: در نتیجه استفاده بی رویه از داروهای ضدمیکروبی در درمان بیماری های عفونی, مقاومت میکروارگانیسم ها در برابر خیلی از آنتی بیوتیک ها توسعه یافته است و یک نیاز برای توسعه داروهای ضدمیکروبی وجود دارد. یک راه استفاده از گیاهان دارویی محلی می باشد که یک منبع غنی از عوامل ضد میکروبی نوین را ارایه می دهند.هدف: به دلیل افزایش سریع مقاومت آنتی بیوتیکی, اثرات جانبی داروهای شیمیایی, خواص ضدباکتریایی بلوط ها و دلایل دیگر, این مطالعه انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه اثر ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی میوه بلوط ایرانی ارزیابی شده و با تعدادی از آنتی بیوتیک های رایج مقایسه شده است. عصاره گیری از میوه های آسیاب شده بلوط که پوست آن ها جدا شده بود به وسیله نسبت های مساوی از آب و اتانول و در دستگاه سوکسله صورت گرفت. اثر عصاره حاصل در سه غلظت (25, 50 و 75 میلی گرم/ میلی لیتر) و با استفاده از روش انتشار دیسک بر روی سه باکتریStaphylococcus aureus , Staphylococcus epidermidis وEscherichia coli  مورد آزمایش قرار گرفت.نتایج: نتایج نشان داد که اثر عصاره بر روی باکتری ها وابسته به غلظت بوده است. در مقایسه با آنتی بیوتیک ها نیز اثر غلظت  75mg/mlعصاره بر روی S. aureus مشابه جنتامایسین, کمتر از کانامایسین و بیشتر از توبرامایسین بوده است. همچنین این غلظت از عصاره دارای اثری مشابه کانامایسین, بیشتر از جنتامایسین و کمتر از توبرامایسین بر روی  S. epidermidisبوده است. این اثر بر روی E. coli کمتر از جنتامایسین و کانامایسین ولی در مقایسه با توبرامایسین بیشتر بوده است.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که بلوط ایرانی دارای ترکیباتی با خصوصیات ضدباکتریایی می باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ابراهیمی، اکرم، خیامی، مسعود، و نجاتی، وحید. (1388). ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی میوه بلوط ایرانی در روش انتشار دیسک. گیاهان دارویی، 9(33)، 26-34. SID. https://sid.ir/paper/15866/fa

    Vancouver: کپی

    ابراهیمی اکرم، خیامی مسعود، نجاتی وحید. ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی میوه بلوط ایرانی در روش انتشار دیسک. گیاهان دارویی[Internet]. 1388؛9(33):26-34. Available from: https://sid.ir/paper/15866/fa

    IEEE: کپی

    اکرم ابراهیمی، مسعود خیامی، و وحید نجاتی، “ارزیابی فعالیت ضد باکتریایی عصاره هیدروالکلی میوه بلوط ایرانی در روش انتشار دیسک،” گیاهان دارویی، vol. 9، no. 33، pp. 26–34، 1388، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/15866/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button