Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,403
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

762
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره های اتانولی میوه دو واریته بلوط بر باکتری های بیماری زای مواد غذائی با روش میکرودایلوشن

صفحات

 صفحه شروع 815 | صفحه پایان 94

چکیده

 مقدمه: درخت بلوط (کوئرکوس) جنس گیاهی غالب در مناطق مرکزی و شمالی ایران است. میوه این گیاه غنی از ترکیبات فنولی به ویژه گالیک اسید و تانن می باشد. هدف از این تحقیق شناسائی ترکیبات فنولی و ارزیابی خواص ضدمیکروبی و ضد رادیکالی عصاره اتانولی میوه دو واریته بلوط به نام های Quercus branti var. persica و Quercus castaneifolia var. castaneifolia می باشد.مواد و روش ها: پس از جدا کردن پوسته داخلی و پودر کردن میوه ها, عصاره با استفاده از اتانول (70%) تهیه شد. مقدار ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی با اسپکتروفتومتر تعیین گردید. جهت ارزیابی فعالیت ضد رادیکالی عصاره ها از رادیکال آزاد DPPH استفاده شد. شناسائی ترکیبات فنولی عصاره ها با استفاده از کروماتوگرافی مایع با کارائی بالا مجهز به دتکتور دیود اری صورت گرفت. به منظور بررسی فعالیت ضدمیکروبی عصاره ها بر روی 3 باکتری گرم مثبت و 5 باکتری گرم منفی از روش میکرو براث دایلوشن استفاده شد.یافته ها: نتایج نشان داد مقدار ترکیبات فنولی, فلاونوئیدی در عصاره واریته کاستانیفولیا بیشتر از پرسیکا بود. هر دو عصاره فعالیت ضد رادیکالی بالائی داشته و با BHA و BHT قابل رقابت بودند. گالیک, کلروژنیک و کافئیک اسید در هر دو عصاره وجود داشتند اما وانیلین تنها در عصاره واریته کاستانیفولیا تشخیص داده شد. هر دو عصاره در مقابل تمامی باکتری های مورد بررسی اثر مهارکنندگی و کشندگی قابل قبولی داشتند. میزان MBC عصاره واریته کاستانیفولیا و پرسیکا به ترتیب در محدوده غلظت 5-0.625 و 5-1.25 میلی گرم در میلی لیتر بود.نتیجه گیری: عصاره اتانولی میوه بلوط غنی از ترکیبات فنولی بوده و دارای ویژگی های ضد رادیکالی و ضدمیکروبی قابل توجهی می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    قادری قهفرخی، مریم، صادقی ماهونک، علیرضا، اعلمی، مهران، خمیری، مرتضی، و ممشلو، سمانه. (1390). بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره های اتانولی میوه دو واریته بلوط بر باکتری های بیماری زای مواد غذائی با روش میکرودایلوشن. علوم غذایی و تغذیه، 9(1 (پیاپی 33))، 815-94. SID. https://sid.ir/paper/368302/fa

    Vancouver: کپی

    قادری قهفرخی مریم، صادقی ماهونک علیرضا، اعلمی مهران، خمیری مرتضی، ممشلو سمانه. بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره های اتانولی میوه دو واریته بلوط بر باکتری های بیماری زای مواد غذائی با روش میکرودایلوشن. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1390؛9(1 (پیاپی 33)):815-94. Available from: https://sid.ir/paper/368302/fa

    IEEE: کپی

    مریم قادری قهفرخی، علیرضا صادقی ماهونک، مهران اعلمی، مرتضی خمیری، و سمانه ممشلو، “بررسی اثر ضدباکتریایی عصاره های اتانولی میوه دو واریته بلوط بر باکتری های بیماری زای مواد غذائی با روش میکرودایلوشن،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 9، no. 1 (پیاپی 33)، pp. 815–94، 1390، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/368302/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا