Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

907
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

529
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بهینه سازی روش شناسایی اشریشیا کلی در بستنی بر مبنی 16S rDNA

صفحات

 صفحه شروع 209 | صفحه پایان 220

چکیده

 سابقه و هدف: شیر و فرآورده های آن در بعضی شرایط, موجب رشد عوامل بیماری زا از جمله اشریشیا کلی که مهمترین آلوده کننده مواد غذایی است می گردند. این مطالعه با هدف بهینه سازی روش شناسایی اشریشیا کلی در بستنی بر مبنی16S rDNA  انجام شد.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی-توصیفی از 200 نمونه بستنی جمع آوری شده از مناطق محتلف اصفهان, تعداد 82 جدایه باکتریایی جداسازی گردید. از این تعداد 48 جدایه اندول مثبت بودند. جداسازی بر اساس استاندارد ملی ایران شماره 2946 و استفاده از محیط های کروموژنیک به صورت مقایسه ای انجام شد. پس از انجام آنالیز عددی و سایر آزمون ها, به کمک PCR قطعه 16S rDNA تکثیر و سپس توالی یابی گردید.یافته ها: با توجه به روش ارائه شده در استاندارد ملی روش یاد شده دارای 88 درصد صحت و 12 درصد خطا می باشد. در این بررسی جدایه های اندول مثبت مانند اشریشیا هرمانی, پروویدنشیا رتگری, کلبسیلا اکسی توکا و مورگانلا مورگانی توانستند در نتیجه نهایی ارائه شده در استاندارد ملی ایران خطا ایجاد نمایند.نتیجه گیری: آنالیزهای انجام شده با استفاده از محیط های کشت حاوی مواد کروموژنیک نشان داد که با صحت بالاتر, سرعت بیشتر و قیمت ارزان تر می توان اشریشیا کلی تیپیک را شناسایی نمود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    رنجبر، مریم، گلی، محمد، قلمکاری، غلامرضا، مانیان، مصطفی، مراثی، محمدرضا، و ندایی نیا، رضا. (1394). بهینه سازی روش شناسایی اشریشیا کلی در بستنی بر مبنی 16S rDNA. دنیای میکروب ها، 8(3 (پیاپی 24))، 209-220. SID. https://sid.ir/paper/189177/fa

    Vancouver: کپی

    رنجبر مریم، گلی محمد، قلمکاری غلامرضا، مانیان مصطفی، مراثی محمدرضا، ندایی نیا رضا. بهینه سازی روش شناسایی اشریشیا کلی در بستنی بر مبنی 16S rDNA. دنیای میکروب ها[Internet]. 1394؛8(3 (پیاپی 24)):209-220. Available from: https://sid.ir/paper/189177/fa

    IEEE: کپی

    مریم رنجبر، محمد گلی، غلامرضا قلمکاری، مصطفی مانیان، محمدرضا مراثی، و رضا ندایی نیا، “بهینه سازی روش شناسایی اشریشیا کلی در بستنی بر مبنی 16S rDNA،” دنیای میکروب ها، vol. 8، no. 3 (پیاپی 24)، pp. 209–220، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/189177/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا