مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

652
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

526
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثر مصرف کشمش بر برخی فاکتورهای انعقادی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده

صفحات

 صفحه شروع 50 | صفحه پایان 60

چکیده

 مقدمه: سطوح بالای فاکتورهای هموستاتیک در خون با خطر افزایش یافته بیماری های قلبی عروقی مرتبط هستند. کشمش حاوی ترکیبات پلی فنلی است که می تواند خطر بیماری های قلبی عروقی را کاهش دهد. در این مطالعه, تاثیر کشمش سیاه هسته دار بر برخی فاکتورهای انعقادی, پروفایل لیپیدی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی (TAC) در بیماران مبتلا به هایپرلیپیدمی بررسی شد. مواد و روش ها: در این کارآزمایی بالینی, 40 بیمار مبتلا به هیپرلیپیدمی (25 زن, 13 مرد) با میانگین سنی 41.05±10.4 شرکت داشتند که به صورت تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. گروه مداخله روزانه 90 گرم کشمش مصرف کردند و گروه شاهد, مداخله ای دریافت نکردند. سطوح پلاسمایی فیبرینوژن, فاکتورهفت انعقادی, پروفایل لیپیدی و TAC در ابتدا و بعد از 5 هفته مصرف کشمش اندازه گیری شد. فعالیت بدنی و یادآمد 24 ساعته در ابتدا و انتهای مطالعه بررسی شد. داده ها با آزمون تی مستقل و تی زوجی تحلیل شدند. سطح معنی داری کمتر از 0.05 در نظر گرفته شد. یافته ها: سطح فعالیت فیزیکی و دریافت انرژی بین دوگروه تفاوت معنی داری نداشت. بعد از 5 هفته دریافت روزانه کشمش, TAC به طور معنی داری در گروه کشمش نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (P-0.001). اگر چه سطوح فیبرینوژن و فاکتور هفت در گروه کشمش کاهش یافت, اما در مقایسه با گروه شاهد معنی دار نبود (P=0.633, P=0.459). در گروه مصرف کننده کشمش, میانگین کلسترول تام سرم (P=0.018) و LDL-C (P=0.01) نسبت به ابتدای مطالعه به طور معنی داری کاهش یافت, اما بین دو گروه در انتهای مطالعه تفاوت معنی داری مشاهده نشد (P=0.855, P=0.797). نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر حاکی از این است که مصرف کشمش سیاه دانه دار که غنی از ترکیبات پلی فنلی است, اثرات مطلوبی بر ظرفیت آنتی اکسیدانی سرم بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی دارد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شیشه بر، فریده، جولا، پروین، اسدمسجدی، نوشین، صادقی نیا، اعظم، ساکی مالحی، امل، جلالی فر، محمدعلی، و دهیوردی، اعظم. (1396). بررسی اثر مصرف کشمش بر برخی فاکتورهای انعقادی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، 19(1 )، 50-60. SID. https://sid.ir/paper/27150/fa

    Vancouver: کپی

    شیشه بر فریده، جولا پروین، اسدمسجدی نوشین، صادقی نیا اعظم، ساکی مالحی امل، جلالی فر محمدعلی، دهیوردی اعظم. بررسی اثر مصرف کشمش بر برخی فاکتورهای انعقادی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده. مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران[Internet]. 1396؛19(1 ):50-60. Available from: https://sid.ir/paper/27150/fa

    IEEE: کپی

    فریده شیشه بر، پروین جولا، نوشین اسدمسجدی، اعظم صادقی نیا، امل ساکی مالحی، محمدعلی جلالی فر، و اعظم دهیوردی، “بررسی اثر مصرف کشمش بر برخی فاکتورهای انعقادی و ظرفیت تام آنتی اکسیدانی در بیماران مبتلا به هیپرلیپیدمی: کارآزمایی بالینی شاهددار تصادفی شده،” مجله غدد درون ریز و متابولیسم ایران، vol. 19، no. 1 ، pp. 50–60، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/27150/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button