مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

3,691
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

1,182
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقدار نیترات و نیتریت در سبزیجات و صیفی جات مصرفی شهر کرمانشاه (سال 1389)

صفحات

 صفحه شروع 76 | صفحه پایان 83

چکیده

 زمینه: دریافت زیاد نیترات و نیتریت, سلامت انسان را تهدید می کند. سبزیجات و میوه ها, مخصوصا سبزیجات برگدار, منابع بزرگی از نیترات و نیتریت در رژیم غذایی انسان هستند. در ایران, تحقیقات انجام گرفته در مورد اندازه گیری نیترات و نیتریت در میوه و سبزیجات محدود می باشد و نیاز است این مساله مورد توجه قرار گیرد. هدف از انجام این مطالعه تعیین میزان تجمع نیترات و نیتریت در سبزیجات و صیفی جات مصرفی شهر کرمانشاه در سال 1389 بود.روش ها: مواد غذایی موردنظر طی سه نوبت نمونه گیری از سه منطقه اقتصادی و اجتماعی مختلف از سطح شهر کرمانشاه جمع آوری شدند و بر روی هر نمونه سه بار آزمایش تکرار شد و در نهایت 108 نمونه مورد سنجش واقع شد. آزمایشات با استفاده از دستورالعمل ارایه شده توسط موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران به شماره 4106 صورت گرفت. اطلاعات به دست آمده توسط روش های آماری آنالیز واریانس تجزیه و تحلیل شد.یافته ها: غلظت نیترات در سیب زمینی توزیع شده در شهر کرمانشاه بیش از غلظت مجاز توصیه شده توسط سازمان بهداشت جهانی برای این محصول بود (347.7±45.4mg/kg) (P<0.05). سبزیجات غده ای, بیشترین (4.3±0.2mg/kg) و سبزیجات برگی, کم ترین (0.25±0.05mg/kg) مقادیر غلظت نیتریت را دارا بودند. بیشترین غلظت نیترات در سبزیجات برگی (673.8±50.6mg/kg) و کم ترین غلظت در سبزیجات بوته ای (12.5±0.9mg/kg) بود.نتیجه گیری: بالا بودن میزان نیترات در سیب زمینی و سبزیجات را می توان به مصرف زیاد کودهای ازته, عوامل زراعی و غیره مکانیزه بودن کشاورزی ربط داد. پیشنهاد می گردد که نیترات و نیتریت سبزیجات مصرفی در فصول مختلف سال توسط معاونت دارو و غذای دانشگاه ها مورد ارزیابی قرار گیرد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    پیرصاحب، مقداد، رحیمیان، سیما، و پاسدارخشکناب، یحیی. (1391). مقدار نیترات و نیتریت در سبزیجات و صیفی جات مصرفی شهر کرمانشاه (سال 1389). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، 16(1)، 76-83. SID. https://sid.ir/paper/20691/fa

    Vancouver: کپی

    پیرصاحب مقداد، رحیمیان سیما، پاسدارخشکناب یحیی. مقدار نیترات و نیتریت در سبزیجات و صیفی جات مصرفی شهر کرمانشاه (سال 1389). مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)[Internet]. 1391؛16(1):76-83. Available from: https://sid.ir/paper/20691/fa

    IEEE: کپی

    مقداد پیرصاحب، سیما رحیمیان، و یحیی پاسدارخشکناب، “مقدار نیترات و نیتریت در سبزیجات و صیفی جات مصرفی شهر کرمانشاه (سال 1389)،” مجله دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه (بهبود) (journal of kermanshah university of medical sciences)، vol. 16، no. 1، pp. 76–83، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/20691/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button