Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,466
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

744
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان نیتریت و نیترات صیفی ‎جات و سبزیجات کشت شده در دشت های جنوبی و شرقی کرمانشاه در سال 1390

صفحات

 صفحه شروع 77 | صفحه پایان 87

چکیده

 با توجه به اینکه سبزیجات و صیفی جات قابلیت جذب و احتباس مقادیر زیادی از نیتریت و نیترات را دارا هستند, لذا مصرف این قبیل محصولات توسط انسان موجب به خطر افتادن سلامتی می گردد. هدف از این مطالعه تعیین میزان نیتریت و نیترات موجود در صیفی جات و سبزیجات کشت شده در دشت های بخش جنوبی و شرقی شهر کرمانشاه می باشد. در این مطالعه, 330 نمونه جهت تعیین میزان نیترات و نیتریت طبق استاندارد ملی ایران (شماره 4106) مورد سنجش قرار گرفت. نتایج نشان داد که از نظر میانگین میزان نیتریت در سبزیجات و صیفی جات, در مناطق نمونه برداری تفاوت معنی داری وجود دارد (p<0.01), اما در مورد نیترات این تفاوت معنی دار نبود (p>0.05). بطور کلی در دو دشت ماهیدشت و درود و فرامان بیشترین میزان نیتریت مربوط به غده تربچه به ترتیب 6.05±2.1 و 6.12±0.845 میلی گرم بر کیلوگرم و کمترین میزان مربوط به خیار با مقدار 0.1±0.022 و 0.174±0.085 میلی گرم بر کیلوگرم بود. همچنین بیشترین میزان نیترات در دشت ماهیدشت مربوط به اسفناج (392.11±21.17 میلی گرم بر کیلوگرم) و در دشت و درود و فرامان مربوط به غده تربچه (316.94±158.02 میلی گرم بر کیلوگرم) و کمترین میزان در هر دو دشت مربوط به گوجه فرنگی و به ترتیب 11.42±3.56 و 9.1±5.2 میلی گرم به کیلوگرم بود. میانگین میزان نیتریت و نیترات در بین سبزیجات یا صیفیجات مختلف مورد بررسی اختلاف معنی داری داشت (p<0.01). با توجه به نتایج می توان نتیجه گرفت که مقدار نیتریت در بعضی از سبزیجات و صیفی جات مورد بررسی فراتر از مقدار مجاز است. بنابراین لازم است که تا حد ممکن استفاده از کودهای ازته در مزارع کشت آنها کاهش یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    پیرصاحب، مقداد، شرفی، کیومرث، و مرادی، مسعود. (1392). بررسی میزان نیتریت و نیترات صیفی ‎جات و سبزیجات کشت شده در دشت های جنوبی و شرقی کرمانشاه در سال 1390. بهداشت مواد غذایی، 3(1 (پیاپی 9))، 77-87. SID. https://sid.ir/paper/223021/fa

    Vancouver: کپی

    پیرصاحب مقداد، شرفی کیومرث، مرادی مسعود. بررسی میزان نیتریت و نیترات صیفی ‎جات و سبزیجات کشت شده در دشت های جنوبی و شرقی کرمانشاه در سال 1390. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1392؛3(1 (پیاپی 9)):77-87. Available from: https://sid.ir/paper/223021/fa

    IEEE: کپی

    مقداد پیرصاحب، کیومرث شرفی، و مسعود مرادی، “بررسی میزان نیتریت و نیترات صیفی ‎جات و سبزیجات کشت شده در دشت های جنوبی و شرقی کرمانشاه در سال 1390،” بهداشت مواد غذایی، vol. 3، no. 1 (پیاپی 9)، pp. 77–87، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/223021/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا