مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

863
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

586
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تاثیر نایسین، کیتوزان و عصاره زولنگ بر ماندگاری تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگه داری در یخچال

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 30

چکیده

 هدف از این مطالعه, تعیین تاثیر نایسین (250 واحد بین المللی بر گرم), کیتوزان (1 درصد), عصاره زولنگ (1 درصد), ترکیب هر سه ماده ذکر شده و تیمار نمک (1.5 درصد) بر ویژگی های کیفی و حسی تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان طی 60 روز نگه داری در یخچال (4±1 درجه سلسیوس) بود. میزان چربی, خاکستر, رطوبت, pH, بازهای نیتروژنی فرار, میزان اکسیداسیون ثانویه, اندازه گیری و شمارش باکتری های مزوفیل هوازی, سرما دوست, کپک و مخمر در روز های 0, 15, 30, 45 و 60 انجام گردید. نمونه ها مورد ارزیابی حسی قرار گرفتند. نتایج نشان دادند که پس از 45 روز نگه داری کیتوزان و تیمار ترکیبی, تاثیر معنی داری در کاهش میزان میکروارگانیسم های مورد بررسی داشتند. میزان TVN نیز با گذشت زمان به طور معنی داری (p<0.05) افزایش یافت, با این تفاوت که در تیمارهای کیتوزان و ترکیب تا روز 45 نگه داری, تغییر معنی داری مشاهده نشد. با توجه به ارزیابی حسی, تفاوت بین دو تیمار کیتوزان و ترکیبی تا روز 45 معنی دار نبود. بر اساس نتایج آنالیزهای شیمیایی و میکروبی, تیمارهای شاهد, نمک, نایسین و زولنگ در روزهای بین 0 تا 15 غیر قابل مصرف شدند. بدین ترتیب می توان نتیجه گرفت که استفاده از کیتوزان ماندگاری و خواص حسی تخم ماهی را به طور موثری بهبود بخشید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    محمدی نژاد، الهام، عالی شاهی، علیرضا، پورعاشوری، پرستو، و میرصادقی، حجت. (1396). تاثیر نایسین, کیتوزان و عصاره زولنگ بر ماندگاری تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگه داری در یخچال. بهداشت مواد غذایی، 7(4 (پیاپی 28) )، 15-30. SID. https://sid.ir/paper/222757/fa

    Vancouver: کپی

    محمدی نژاد الهام، عالی شاهی علیرضا، پورعاشوری پرستو، میرصادقی حجت. تاثیر نایسین, کیتوزان و عصاره زولنگ بر ماندگاری تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگه داری در یخچال. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1396؛7(4 (پیاپی 28) ):15-30. Available from: https://sid.ir/paper/222757/fa

    IEEE: کپی

    الهام محمدی نژاد، علیرضا عالی شاهی، پرستو پورعاشوری، و حجت میرصادقی، “تاثیر نایسین, کیتوزان و عصاره زولنگ بر ماندگاری تخم ماهی قزل آلای رنگین کمان (Oncorhynchus mykiss) طی نگه داری در یخچال،” بهداشت مواد غذایی، vol. 7، no. 4 (پیاپی 28) ، pp. 15–30، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222757/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button