مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,348
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

706
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر عصاره روغنی گیاه نعنا بر روی رشد و بقای برخی از باکتری های بیماری زای غذایی

صفحات

 صفحه شروع 53 | صفحه پایان 61

چکیده

 در این مطالعه تاثیر عصاره روغنی نعنا بر روی باکتری های باسیلوس سرئوس, سالمونلا تایفی موریوم, لیستریا مونوسیتوژنز و یرسینیا انتروکولیتیکا در محیط کشت مایع مورد بررسی قرار گرفت. عصاره نعنا در غلظت های مختلف در محیط کشت Trypticase Soy Broth (TSB) اضافه و 106 باکتری در میلی لیتر به محیط ها اضافه و گرمخانه گذاری شد. با مقایسه رشد باکتری ها در گروه های شاهد و تیمار اولین لوله ای که فاقد کدورت بود به عنوان حداقل ممانعت کننده از رشد (MIC) در نظر گرفته شد. سپس از لوله MICبه بعد 0.1 میلی لیتر برداشت شده بر روی محیط TSA کشت داده شد و پس از انکوباسیون, پلیت ها مورد بررسی قرار گرفتند و اولین پلیتی که فاقد پرگنه بود به عنوان حداقل غلظت کشنده (MBC) انتخاب شد. غلظت پایین تر از MIC عصاره نعنا جهت بررسی رفتار رشد باکتری ها در محیط TSB مورد بررسی قرار گرفت. حداقل غلظت ممانعت کننده از رشد و حداقل غلظت کشنده برای یرسینیا انتروکولیتیکا برابر با 0.1% و 0.22%, لیستریا مونوسیتوژنز 0.12% و 0.15%, سالمونلا تایفی موریوم 0.22% و 0.25% و باسیلوس سرئوس 0.3% و 5% به دست آمد. یرسینیا انتروکولیتیکا حساس ترین باکتری به عصاره شناسایی گردید و در رده بعد لیستریا مونوسیتوژنز, سالمونلا تایفی موریوم و باسیلوس سرئوس قرار گرفتند. نتایج این مطالعه نشان داد که روغن های فرار گیاه نعنا در غلظت های پایین قادر است رشد باکتری های بیماری زا را مهار نموده و به عنوان یک نگه دارنده و طعم دهنده طبیعی در مواد غذایی مورد استفاده قرار گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بنیادیان، مجتبی، خلیلی صدرآباد، الهام، عسکری، الهه، و پورمقدس، محسن. (1393). بررسی تاثیر عصاره روغنی گیاه نعنا بر روی رشد و بقای برخی از باکتری های بیماری زای غذایی. بهداشت مواد غذایی، 4(2 (پیاپی 14))، 53-61. SID. https://sid.ir/paper/222909/fa

    Vancouver: کپی

    بنیادیان مجتبی، خلیلی صدرآباد الهام، عسکری الهه، پورمقدس محسن. بررسی تاثیر عصاره روغنی گیاه نعنا بر روی رشد و بقای برخی از باکتری های بیماری زای غذایی. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(2 (پیاپی 14)):53-61. Available from: https://sid.ir/paper/222909/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی بنیادیان، الهام خلیلی صدرآباد، الهه عسکری، و محسن پورمقدس، “بررسی تاثیر عصاره روغنی گیاه نعنا بر روی رشد و بقای برخی از باکتری های بیماری زای غذایی،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 2 (پیاپی 14)، pp. 53–61، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222909/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button