مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,250
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

789
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

ارزیابی تقلبات در کباب های کوبیده به روش هیستولوژیکی و شیمیایی در شهر تبریز

صفحات

 صفحه شروع 15 | صفحه پایان 26

چکیده

 با توجه به این که مراکز تهیه, پخت و عرضه فرآورده های گوشتی از فرمولاسیون خاصی استفاده می کنند, لذا ارزیابی این فرآورده ها از نظر امکان وجود تقلب موضوعی ضروری است. هدف این تحقیق ارزیابی کیفیت محصولات گوشتی عرضه شده در رستوران ها و غذاخوری های شهر تبریز بود. برای این منظور 33 نمونه گوشت چرخ کرده و مخلوط با افزودنی هایی که محصول نهایی آن کباب کوبیده بود, جمع آوری گردید و جهت تشخیص تقلبات از دو روش شیمیایی و هیستولوژیکی استفاده شد. آزمون شیمیایی با ارزیابی اندیس کلاژن و اسیدآمینه هیدروکسی پرولین به روش کلرومتریک و روش هیستولوژیکی با تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی هماتوکسیلین - ائوزین صورت پذیرفت. بر اساس نتایج حاصله میزان هیدروکسی پرولین به طور میانگین 0.0384±0.0268 و میانگین میزان کلاژن برابر با 0.2993±0.0209 بودند. هم چنین بافت های غیرمجاز شامل استخوان, غضروف و ریه به ترتیب برابر با 12.1 درصد, 18.2 درصد و 9.1 درصد بودند. مقایسه نتایج بافت شناسی و نتایج آزمون شیمیایی نشان داد که بین مقدار گوشت و میزان هیدروکسی پرولین رابطه مستقیم وجود دارد و هم چنین میزان هیدروکسی پرولین در بافت های مختلف متفاوت می باشد, به طوری که در نمونه های دارای تقلبات, میزان هیدروکسی پرولین بالا بود. نتایج کلی حاکی از آن بود که فرآورده های گوشتی دست ساز تهیه شده در سطح شهر تبریز, عاری از تقلبات سهوی یا عمدی نبوده و بیش از پیش مستلزم کنترل و ساماندهی می باشند.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دقیقیان، رضا، جوادی، افشین، و صفوی، سیداسماعیل. (1395). ارزیابی تقلبات در کباب های کوبیده به روش هیستولوژیکی و شیمیایی در شهر تبریز. بهداشت مواد غذایی، 6(1 (پیاپی 21))، 15-26. SID. https://sid.ir/paper/222927/fa

    Vancouver: کپی

    دقیقیان رضا، جوادی افشین، صفوی سیداسماعیل. ارزیابی تقلبات در کباب های کوبیده به روش هیستولوژیکی و شیمیایی در شهر تبریز. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(1 (پیاپی 21)):15-26. Available from: https://sid.ir/paper/222927/fa

    IEEE: کپی

    رضا دقیقیان، افشین جوادی، و سیداسماعیل صفوی، “ارزیابی تقلبات در کباب های کوبیده به روش هیستولوژیکی و شیمیایی در شهر تبریز،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 1 (پیاپی 21)، pp. 15–26، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/222927/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button