مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,489
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه میزان شیوع سالمونلا تایفی موریوم در شیرهای خام گاو، گوسفند و بز عرضه شده در استان چهارمحال و بختیاری

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 55

چکیده

 گونه های سالمونلا به ویژه تایفی موریوم و اینتریتیدیس جزو رایج ترین عوامل عفونت های غذایی در جهان می باشند. هدف این مطالعه بررسی میزان شیوع سالمونلا تایفی موریوم در شیر خام دام های مختلف در استان چهارمحال و بختیاری بود. برای این منظور تعداد 550 نمونه شیر خام (200 نمونه شیر گاو, 175 نمونه شیر بز و 175 نمونه شیر گوسفند) از مهر ماه تا اسفند ماه 1390 از دامداری ها جمع آوری گردید. سالمونلا تایفی موریوم ابتدا به روش کشت جستجو و سپس جدایه ها با روش PCR و با استفاده از پرایمرهای اختصاصی ST11 و ST15 مورد تایید قرار گرفتند. بر پایه آزمون کشت از مجموع 550 نمونه مورد بررسی, 20 نمونه (3.63%) آلوده به سالمونلا تشخیص داده شدند. نمونه های آلوده شامل 14 نمونه (2.54%) شیر گاو, 2 نمونه (0.36%) شیر گوسفند و 4 نمونه (0.72%) شیر بز بودند. از 20 جدایه سالمونلا به روش کشت 9 جدایه (1.63%) در PCR به عنوان سالمونلا تایفی موریوم مورد تایید قرار گرفتند. نتایج حاصله از تحقیق نشان داد, درصد نسبتا بالایی از نمونه های شیر خام به سالمونلا تایفی موریوم آلوده بوده و این مساله ضرورت مراعات موازین بهداشتی در حین شیردوشی و حمل و نقل و اجتناب از مصرف خام شیر به خصوص در تولید فرآورده هایی مثل پنیر یا بستنی و ... را واضح تر می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تاج بخش، فروغ، رحیمی، ابراهیم، و تاج بخش، الهه. (1393). مطالعه میزان شیوع سالمونلا تایفی موریوم در شیرهای خام گاو, گوسفند و بز عرضه شده در استان چهارمحال و بختیاری. بهداشت مواد غذایی، 4(1 (پیاپی 13))، 47-55. SID. https://sid.ir/paper/223012/fa

    Vancouver: کپی

    تاج بخش فروغ، رحیمی ابراهیم، تاج بخش الهه. مطالعه میزان شیوع سالمونلا تایفی موریوم در شیرهای خام گاو, گوسفند و بز عرضه شده در استان چهارمحال و بختیاری. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1393؛4(1 (پیاپی 13)):47-55. Available from: https://sid.ir/paper/223012/fa

    IEEE: کپی

    فروغ تاج بخش، ابراهیم رحیمی، و الهه تاج بخش، “مطالعه میزان شیوع سالمونلا تایفی موریوم در شیرهای خام گاو, گوسفند و بز عرضه شده در استان چهارمحال و بختیاری،” بهداشت مواد غذایی، vol. 4، no. 1 (پیاپی 13)، pp. 47–55، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/223012/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button