مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,381
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

900
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مقایسه میزان آلودگی باکتریولوژیکی شیرخام و پاستوریزه در شهرکرد در سال 1385

صفحات

 صفحه شروع 37 | صفحه پایان 44

کلیدواژه

چکیده

 زمینه و هدف: شیر نقش عمده ای در تغذیه انسان دارد. لذا کنترل و نظارت بر موازین بهداشتی آن در طول تهیه, حمل و نقل, نگهداری و عرضه بسیار حیاتی است. با توجه به اینکه مصرف شیرخام (غیر پاستوریزه) در استان چهارمحال و بختیاری بالا است این پژوهش با هدف تعیین میزان آلودگی باکتریولوژیکی در شیر خام و پاستوریزه در شهرکرد انجام شد.روش بررسی: این پژوهش از نوع توصیفی – تحلیلی است که در سال 1385 در مراکز جمع آوری و کارخانجات تولید شیر شهرستان شهرکرد انجام شد. تعداد 300 نمونه شیر خام از پنج مرکز جمع آوری شهرکرد در ظروف استریل 200 میلی لیتری و تعداد 120 نمونه شیر پاستوریزه از کارخانجات تولید شیر و مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی به روش سهمیه ای در دو فصل تابستان و زمستان جمع آوری گردید.کلیفرم ها به روش محتمل ترین تعداد (MPN) بر روی محیط کشت لاکتوز برات, جهت شمارش کلی باکتری ها (TC) از محیط کشت ویولت رد بایل آگار و جهت جدا سازی اشرشیا کلی از محیط کشت ائوزین متیلن بلو (EMB) و جهت تشخیص افتراقی از آزمایش ایم ویک (IMVIC) استفاده شد. داده ها با استفاده از آزمون های مجذور کای, من ویتنی و کروسکال والیس تجزیه و تحلیل گردید.یافته ها: نتایج نشان داد که 70% (208 مورد) نمونه های شیر خام به اشرشیا کلی آلوده بودند و 80.5% (242 مورد) نمونه ها آلودگی کلیفرمی داشتند. بیشترین میزان آلودگی در منطقه جنوب غربی با 88% و کمترین میزان در منطقه شمال شرقی 58.3% بود (P<0.05). میزان کلیفرم و اشرشیا کلی در شیر خام در تابستان زیادتر از زمستان بود (P<0.05). همچنین میزان کلیفرم ها در شیر پاستوریزه گر چه در حد استاندارد (کمتر از 10 عدد در یک سی سی) بود, با این حال تعداد آنها در فصل تابستان بیشتر از زمستان بود.نتیجه گیری: با توجه به میزان آلودگی شیر خام به اشرشیا کلی و کلیفرم ها بخصوص در فصول گرم سال در منطقه جنوب غربی شهرکرد رعایت اصول و موازین بهداشتی همچنین نظارت در مرحله تهیه, حمل و نقل, نگهداری و عرضه بخصوص در ماه های گرم سال و منطقه جنوب غربی ضروری است.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    فدایی، عبدالمجید، جمشیدی، الهام، و خیری، سلیمان. (1387). مقایسه میزان آلودگی باکتریولوژیکی شیرخام و پاستوریزه در شهرکرد در سال 1385. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 10(2)، 37-44. SID. https://sid.ir/paper/58084/fa

    Vancouver: کپی

    فدایی عبدالمجید، جمشیدی الهام، خیری سلیمان. مقایسه میزان آلودگی باکتریولوژیکی شیرخام و پاستوریزه در شهرکرد در سال 1385. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1387؛10(2):37-44. Available from: https://sid.ir/paper/58084/fa

    IEEE: کپی

    عبدالمجید فدایی، الهام جمشیدی، و سلیمان خیری، “مقایسه میزان آلودگی باکتریولوژیکی شیرخام و پاستوریزه در شهرکرد در سال 1385،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 10، no. 2، pp. 37–44، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58084/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button