مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,167
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

797
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

5

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

عوامل موثر بر مصرف غذاهای فوری در زنان بر اساس تئوری شناختی اجتماعی

صفحات

 صفحه شروع 19 | صفحه پایان 26

چکیده

 مقدمه: به دنبال افزایش شهرنشینی, افزایش مسوولیت های شغلی زنان و رواج الگوهای غذایی غربی, مصرف غذاهای آماده در بین خانواده های ایرانی افزایش پیدا کرده است. تاکنون مطالعات محدودی با استفاده از تئوری در این زمینه انجام شده است. هدف از این مطالعه تعیین عوامل مرتبط با مصرف غذاهای فوری بر اساس تئوری شناختی اجتماعی در بین زنان مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی شهر همدان بود.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی با استفاده از پرسشنامه های خود ایفا و با مشارکت 384 نفر از زنان مراجعه کننده به 10 مرکز بهداشتی و درمانی شهر همدان انجام شد. پرسشنامه ها شامل سوالات مربوط به سازه های تئوری شناختی اجتماعی, پرسشنامه 8 آیتمی بسامد مصرف غذاهای آماده و مشخصات جمعیت شناختی در طی شهریور و مهر ماه سال 1392 تکمیل شد. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS-16 و از آزمون های تی مستقل, تحلیل واریانس یکطرفه و رگرسیون خطی چندگانه استفاده شد.یافته ها: مدل به کار رفته توانست 21 درصد از واریانس بسامد مصرف غذاهای آماده را تبیین نماید. در مدل رگرسیونی, دو سازه فراهمی(P<0.001)  و امید پیامد(P=0.04)  سهم معنی داری در پیش بینی مصرف غذاهای فوری داشتند. وضعیت شغل زنان تنها متغیر جمعیت شناختی مرتبط با بسامد غذاهای آماده بود (P<0.001).نتیجه گیری: نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد, طراحی مداخلاتی جهت ایجاد تغییر در امیدهای پیامد و فراهم نمودن گزینه های سالم می تواند نتایج مثبتی در کاهش مصرف غذاهای آماده داشته باشد.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    بیرانوندپور، نوشین، کریمی شاهنجرینی، اکرم، رضاپورشاهکلایی، فروزان، و مقیم بیگی، عباس. (1393). عوامل موثر بر مصرف غذاهای فوری در زنان بر اساس تئوری شناختی اجتماعی. آموزش و سلامت جامعه، 1(1)، 19-26. SID. https://sid.ir/paper/253556/fa

    Vancouver: کپی

    بیرانوندپور نوشین، کریمی شاهنجرینی اکرم، رضاپورشاهکلایی فروزان، مقیم بیگی عباس. عوامل موثر بر مصرف غذاهای فوری در زنان بر اساس تئوری شناختی اجتماعی. آموزش و سلامت جامعه[Internet]. 1393؛1(1):19-26. Available from: https://sid.ir/paper/253556/fa

    IEEE: کپی

    نوشین بیرانوندپور، اکرم کریمی شاهنجرینی، فروزان رضاپورشاهکلایی، و عباس مقیم بیگی، “عوامل موثر بر مصرف غذاهای فوری در زنان بر اساس تئوری شناختی اجتماعی،” آموزش و سلامت جامعه، vol. 1، no. 1، pp. 19–26، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/253556/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button