مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

2,380
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

979
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان مصرف رنگ های خوراکی مجاز و غیرمجاز در مواد غذایی عرضه شده در شهرستان نظرآباد در سال 1395

صفحات

 صفحه شروع 299 | صفحه پایان 306

چکیده

 زمینه و هدف: امروزه فناوری پردازش مواد غذایی برای افزایش ماندگاری یا بهتر نمودن ظاهر, ترکیب, بافت, طعم, رنگ, بو و ارزش غذا رو به سوی استفاده از افزودنی های مواد غذایی آورده است. افزایش فراوان استفاده از رنگ های مصنوعی و مواد افزودنی علاوه تحریک اشتها و خوش طعمی غذا و بهبود شکل ظاهری آن و پنهان کردن نواقص ماده غذایی, ممکن است منجر به اثرات جانبی خطرناک احتمالی در مصرف کنندگان گردد. لذا هدف این مطالعه, بررسی کیفیت و فراوانی رنگ های مصنوعی مصرفی و غیرمجاز در مواد غذایی عرضه شده در شهرستان نظرآباد می باشد.مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی- مقطعی, شیرینی های خشک, جوجه کباب خام و سس جوجه کباب در قنادی ها, رستوران ها و اغذیه فروشی ها شهرستان نظرآباد ازنظر مقدار رنگ مصنوعی موردمطالعه گرفت. تعداد 25 نمونه از واحدهای موجود به صورت تصادفی بر اساس بیشترین احتمال وقوع نمونه گیری شد و به آزمایشگاه مواد غذایی انتقال یافت پس از استخراج رنگ احتمالی, مقدار رنگ موجود در نمونه ها با روش کروماتوگرافی مورد شناسایی قرار گرفت.یافته ها: بر اساس نتایج به دست آمده 88 درصد نمونه ها حاوی رنگ های مصنوعی غیرمجاز و 12درصد نمونه ها حاوی رنگ های مصنوعی مجاز بودند. از این میزان 92.58 درصد از نمونه های شیرینی های خشک و 81.81 درصد از نمونه های جوجه کباب خام و سس جوجه کباب از رنگ های مصنوعی غیرمجاز استفاده کرده بودند. و 7.14 درصد از نمونه های شیرینی های خشک و 18.18 درصد از نمونه های جوجه کباب خام و سس جوجه کباب از رنگ های مصنوعی مجاز استفاده کردند.نتیجه گیری: نتایج نشان می دهد که فراوانی استفاده از رنگ های مصرفی مصنوعی, می تواند ناشی از ضعف دانش بهداشتی و ایمنی فروشندگان مواد غذایی, قیمت پایین این رنگ های و دسترسی آسان می باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ملایی توانی، سکینه، نوبری، سمیه، قاسمی، رخساره، و مظلومی، سجاد. (1396). بررسی میزان مصرف رنگ های خوراکی مجاز و غیرمجاز در مواد غذایی عرضه شده در شهرستان نظرآباد در سال 1395. مهندسی بهداشت محیط، 4(4 )، 299-306. SID. https://sid.ir/paper/259270/fa

    Vancouver: کپی

    ملایی توانی سکینه، نوبری سمیه، قاسمی رخساره، مظلومی سجاد. بررسی میزان مصرف رنگ های خوراکی مجاز و غیرمجاز در مواد غذایی عرضه شده در شهرستان نظرآباد در سال 1395. مهندسی بهداشت محیط[Internet]. 1396؛4(4 ):299-306. Available from: https://sid.ir/paper/259270/fa

    IEEE: کپی

    سکینه ملایی توانی، سمیه نوبری، رخساره قاسمی، و سجاد مظلومی، “بررسی میزان مصرف رنگ های خوراکی مجاز و غیرمجاز در مواد غذایی عرضه شده در شهرستان نظرآباد در سال 1395،” مهندسی بهداشت محیط، vol. 4، no. 4 ، pp. 299–306، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/259270/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button