مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,055
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

771
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

خودکارآمدی و آمادگی زنان برای کاهش مصرف اختیاری نمک

صفحات

 صفحه شروع 9 | صفحه پایان 20

چکیده

 مقدمه و هدف: بین دریافت زیاد نمک با افزایش خطر بسیاری از بیماری های غیرواگیر رابطه مستقیم وجود دارد. هدف از این مطالعه تعیین خودکارآمدی و آمادگی زنان برای کاهش مصرف اختیاری نمک بود.مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی در سال 1394 با استفاده از پرسشنامه خودایفا بر روی 561 زن مراجعه کننده به واحدهای مراقبت زنان شهر تهران انجام شد. پرسش نامه حاوی سوالات آگاهی درمورد رابطه نمک با بیماری ها, مواجهه با کاهش مصرف, مصرف اختیاری نمک, مراحل تغییر, خودکارآمدی و وضعیت دموگرافیک زنان بود. داده ها با تست های آماری کای دو, آنالیز واریانس و رگرسیون لجستیک تجزیه و تحلیل شد.نتایج: میانگین سن زنان 36.21±10.1 سال بود و 39.8 درصد آن ها با کاهش مصرف نمک مواجه بودند. هنگام پختن غذا 81.6 درصد زنان همیشه یا اغلب اوقات به غذا نمک اضافه می کردند. یک سوم زنان در مرحله پیش تفکر و 41.2 درصد درمرحله آمادگی برای کاستن از مصرف نمک بودند. مرحله تغییر با افزایش امتیاز خودکارآمدی افزایش می یافت (r=0.42 و p<0.001). خودکارآمدی و مواجهه با محدودیت مصرف نمک مهم ترین عوامل تعیین کننده آمادگی زنان برای تغییر رفتار مصرف اختیاری نمک بود (به ترتیب 95CI=1.06-1.14درصد, 1.1= OR با p<0.001 و 95CI=1.03-2.42 درصد, 1.58= OR با p<0.038).نتیجه گیری: نتایج نشان داد, مصرف نمک برای تهیه غذا توسط زنان زیاد است و کمتر از نیمی از زنان آماده تغییر رفتار هستند. به طورکلی با افزایش خودکارآمدی, زنان در مراحل بالاتر تغییر رفتار قرار می گرفتند. از آنجا که خودکارآمدی برای شروع و حفظ تغییر رفتار اهمیت دارد, در توانمندسازی زنان برای کاهش مصرف نمک می بایستی بر افزایش خودکارآمدی و نیز مهارت های جایگزینی نمک با طعم دهنده های سالم تاکید شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خلدی، ناهید، شیخانی، اکبر، زایری، فرید، و پیراسته، اشرف. (1396). خودکارآمدی و آمادگی زنان برای کاهش مصرف اختیاری نمک. دانشور پزشکی، 24(129)، 9-20. SID. https://sid.ir/paper/30752/fa

    Vancouver: کپی

    خلدی ناهید، شیخانی اکبر، زایری فرید، پیراسته اشرف. خودکارآمدی و آمادگی زنان برای کاهش مصرف اختیاری نمک. دانشور پزشکی[Internet]. 1396؛24(129):9-20. Available from: https://sid.ir/paper/30752/fa

    IEEE: کپی

    ناهید خلدی، اکبر شیخانی، فرید زایری، و اشرف پیراسته، “خودکارآمدی و آمادگی زنان برای کاهش مصرف اختیاری نمک،” دانشور پزشکی، vol. 24، no. 129، pp. 9–20، 1396، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30752/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button