مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,712
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

722
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

پیشگویی کننده های مصرف میوه و سبزی در دانش آموزان: کاربرد نظریه رفتار برنامه ریزی شده

صفحات

 صفحه شروع 35 | صفحه پایان 42

چکیده

 مقدمه و هدف: مصرف ناکافی میوه و سبزی در دانش آموزان, نوعی عامل خطر برای ]ابتلا به[ برخی از بیماری های مزمن, مانند سرطان ها و بیماری های قلبی- عروقی در بزرگسالی محسوب می شود. این مطالعه با هدف تعیین میزان مصرف روزانه میوه و سبزی در دانش آموزان شهرستان چالدران انجام شده است.مواد و روش ها: در این مطالعه مقطعی, 184 دانش آموز ابتدایی به صورت تصادفی خوشه ای از مدارس پسرانه انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات, پرسش نامه محقق ساخته و یادآمد 24 ساعته میوه و سبزی بود. پایایی سازه های پرسش نامه محقق ساخته با a=0.82 تایید شد. پس از تایید پایایی و روایی پرسش نامه, اطلاعات جمع آوری شدند و سپس, با نرم افزار SPSS20 و آنالیزهای آماری تحلیل رگرسیون خطی, همبستگی پیرسون و آزمون های توصیفی, مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.نتایج: نتایج نشان دادند که میانگین (انحراف معیار) مصرف میوه و سبزی, 1.47 (0.32) واحد در روز است. براساس آنالیز رگرسیونی, «هنجارهای انتزاعی, میزان پول توجیبی و قصدرفتاری», %39 تغییرهای مصرف میوه و سبزی را پیش بینی می کند (p<0.001, f= 10.72, r2= 0.39)؛ هچنین براساس این مدل, نگرش, %20 تغییرهای قصد مصرف میوه و سبزی را پیش بینی می کند (p= 0.01, f= 6.68, r2=0.20).نتیجه گیری: مصرف میوه در دانش آموزان, از مقدار توصیه شده سازمان بهداشت جهانی, کمتر است؛ همچنین براساس یافته های این مطالعه, بایستی در طراحی مداخلات آموزشی برای دانش آموزان ابتدایی, بر متغیرهای «قصدرفتاری و هنجارهای انتزاعی» توجه کرد؛ علاوه برآن, وضعیت اقتصادی هم می تواند عامل موثر در مصرف میوه و سبزی به شمار آید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    بابازاده، توحید، تقدیسی، محمدحسین، صدقی فرد، زهرا، اعظم، کمال، وفا، محمدرضا، مرادی، فاطمه، و شری زاده، یوسف. (1394). پیشگویی کننده های مصرف میوه و سبزی در دانش آموزان: کاربرد نظریه رفتار برنامه ریزی شده. دانشور پزشکی، 22(118)، 35-42. SID. https://sid.ir/paper/31142/fa

    Vancouver: کپی

    بابازاده توحید، تقدیسی محمدحسین، صدقی فرد زهرا، اعظم کمال، وفا محمدرضا، مرادی فاطمه، شری زاده یوسف. پیشگویی کننده های مصرف میوه و سبزی در دانش آموزان: کاربرد نظریه رفتار برنامه ریزی شده. دانشور پزشکی[Internet]. 1394؛22(118):35-42. Available from: https://sid.ir/paper/31142/fa

    IEEE: کپی

    توحید بابازاده، محمدحسین تقدیسی، زهرا صدقی فرد، کمال اعظم، محمدرضا وفا، فاطمه مرادی، و یوسف شری زاده، “پیشگویی کننده های مصرف میوه و سبزی در دانش آموزان: کاربرد نظریه رفتار برنامه ریزی شده،” دانشور پزشکی، vol. 22، no. 118، pp. 35–42، 1394، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/31142/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button