مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,962
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

639
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

3

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی الگوی غذایی کیفی و کمی دانش آموزان دبستانی شهر تهران

صفحات

 صفحه شروع 31 | صفحه پایان 44

چکیده

 سابقه و هدف: بسیاری از عادات و ترجیحات غذایی, در دوران کودکی شکل می گیرد. پیروی از الگوی غذایی صحیح و متعادل, یکی از مهم ترین عوامل بازدارنده از بیماری های تحلیل برنده در بزرگسالی است. بنابراین, تعیین الگوی غذایی کودکان در صدر اولویت های بهداشتی قرار می گیرد. مطالعه حاضر با هدف تعیین الگوی وعده های اصلی و میان وعده های غذایی کودکان دبستانی شهر تهران در سال های 84-1382 انجام شد.مواد و روش ها: 761 دانش آموز دختر و پسر از پایه های اول تا پنجم دبستان (378 دانش آموز از پایه اول و 383 دانش آموز از سایر پایه ها) از کلیه مناطق 19 گانه شهر تهران با روش نمونه گیری خوشه ای چند مرحله ای وارد مطالعه شدند. جمع آوری اطلاعات در دو بخش, یک بخش از طریق مصاحبه با دانش آموزان وبخش دیگراز طریق مصاحبه با مادران یا مراقبین کودکان طی 2 تا 3 روز مراجعه به مدارس صورت گرفت. اطلاعات مربوط به مصرف مواد غذایی توسط پرسشنامه های یادآمد خوراک یک روزه و بسامد مصرف میان وعده ها طی یک ماه گذشته جمع آوری شد. داده های توصیفی برای متغیر های کمی به شکل میانگین و انحراف معیار و برای متغیرهای کیفی به صورت توزیع فراوانی ارایه شد.یافته ها: میانگین دریافت انرژی در دانش آموزان پایه اول 1910±551 و در سایر پایه ها 2014±539 کیلوکالری بود. در مقایسه با نیاز, دریافت انرژی در تمام نمونه های مورد بررسی (95%نیازدر پایه اول و 91% نیاز در سایر پایه ها) و آهن (86%نیاز) درسایر پایه ها (دوم تا پنجم) ناکافی بود. دریافت مواد مغذی دیگر در حد توصیه شده بود. در مجموع, میانگین دریافت روزانه انرژی, پروتئین و برخی از ویتامین های گروه B در دختران بیش تر از پسران به دست آمد (P<0.05). بیشترین درصد انرژی دریافتی روزانه در وعده های اصلی, از ناهار (%28) و در میان وعده ها از عصرانه (%22) تامین می شد. میان وعده ها حدود %40 از انرژی دریافتی روزانه را در دانش آموزان مورد بررسی تامین می کردند.چگالی تریافت پروتئین و چربی در همه دانش آموزان در وعده های اصلی, بالاتر و چگالی دریافت کربوهیدرات, کلسیم و ویتامین C به ازای هر 1000 کیلوکالری در میان وعده ها بیشتر بود. چگالی آهن دریافتی به ازای هر 1000 کیلو کالری در وعده ها و میان وعده ها مصرفی تقریبا مشابه بود. تقریبا تمام دانش آموزان, میوه ها و فراورده های قنادی را در طول هفته به عنوان میان وعده مصرف می کردند.نتیجه گیری: میان وعده ها نقش مهمی در تامین انرژی و مواد مغذی دریافتی روزانه در دانش آموزان دبستانی داشتند و حتی در بعضی موارد, سهم آنها از وعده های اصلی (مثل صبحانه) مهمتر بود. توجه به و نقش مهم میان وعده ها در تامین نیازهای کودکان, می تواند در جهت سیاست گذاری و برنامه ریزی مناسب برای ارتقای وضعیت تغذیه کودکان سودمند باشد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

دادخواه پیرآغاج، منیره، امینی، مریم، هوشیارراد، آناهیتا، عبدالهی، مرتضی، ذوقی، تلما، و اسلامی امیرآبادی، مریم. (1387). بررسی الگوی غذایی کیفی و کمی دانش آموزان دبستانی شهر تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 3(1 (پی در پی 8))، 31-44. SID. https://sid.ir/paper/382259/fa

Vancouver: کپی

دادخواه پیرآغاج منیره، امینی مریم، هوشیارراد آناهیتا، عبدالهی مرتضی، ذوقی تلما، اسلامی امیرآبادی مریم. بررسی الگوی غذایی کیفی و کمی دانش آموزان دبستانی شهر تهران. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1387؛3(1 (پی در پی 8)):31-44. Available from: https://sid.ir/paper/382259/fa

IEEE: کپی

منیره دادخواه پیرآغاج، مریم امینی، آناهیتا هوشیارراد، مرتضی عبدالهی، تلما ذوقی، و مریم اسلامی امیرآبادی، “بررسی الگوی غذایی کیفی و کمی دانش آموزان دبستانی شهر تهران،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 3، no. 1 (پی در پی 8)، pp. 31–44، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/382259/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button