مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,151
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

496
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نقش خودکارآمدی در پیش بینی رفتارهای غذایی دانش آموزان دختر دبیرستان های شهر کرمان در سال 1386

صفحات

 صفحه شروع 49 | صفحه پایان 56

چکیده

 مقدمه: توجه به بهبود وضعیت تغذیه دختران نوجوان, که مادران نسل آینده خواهند بود, می تواند از موثرترین اقدامات بنیادین برای پیشگیری از بیماری های مزمن سنین بعدی باشد. شناخت عوامل پیش بینی کننده رفتارها, یکی از موثرترین راه هایی است که می تواند جزو برنامه های پیشگیری در جوامع, به خصوص در کشورهای در حال توسعه قرار گیرد.هدف: این مطالعه به منظور تعیین نقش پیش بینی کننده خودکارآمدی در پیش بینی رفتارهای غذایی دختران مقطع دبیرستان شهر کرمان در سال 1386 صورت گرفت.روش بررسی: در این مطالعه همبستگی, دانش آموزان دبیرستان های دخترانه شهر کرمان به عنوان جامعه پژوهش و بر اساس مطالعه مقدماتی, نمونه پژوهش 800 نفر تعیین شد. 900 پرسشنامه توزیع گردید که در پایان 812 پرسشنامه مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نمونه گیری به روش تصادفی - خوشه ای صورت گرفت. جهت گردآوری داده ها از پرسشنامه استفاده شد که در سه بخش شامل, سوالات مربوط به ویژگی های فردی و عمومی, رفتارهای غذایی, خودکارآمدی رفتارهای غذایی تنظیم شده بود. اطلاعات پس از کسب روایی و پایایی مناسب جمع آوری و مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایج: یافته های این پژوهش نشان داد که بیشتر دانش آموزان مورد مطالعه (57.4 درصد) کمتر یا مساوی 16 سال سن داشتند و درصد نمرات کسب شده در حیطه رفتار غذایی و خودکارآمدی آن به ترتیب 66 و 61 درصد بود. نتایج آنالیز رگرسیون دو متغیره, ارتباط معنی دار و مثبی را بین میانگین نمره رفتار غذایی و خودکارآمدی آن (R=0.32, P=0.0001) نشان داد که علاوه بر خودکارآمدی رفتار غذایی عواملی چون, تحصیلات پدر, ارزیابی وضع اقتصادی خانواده در مقایسه با سایرین از دید دانش آموزان, میزان اهمیت خانواده به مصرف غذای سالم, داشتن حق انتخاب مواد غذایی در خانواده, تعداد صرف وعده های غذا با خانواده و شغل مادر پیش بینی کننده رفتار غذایی بودند.نتیجه گیری: نتایج به دست آمده, نقش پیش بینی کننده مفهوم خودکارآمدی را برای رفتارهای ارتقا دهنده سلامت نظیر رفتار غذایی بر طبق مدل Pender تایید می کند, بنابراین از شیوه های افزایش خودکارآمدی از قبیل ترغیب کلامی, افزایش خودآگاهی نوجوانان نسبت به توانایی های خود و ارایه الگوهای مناسب برای آنها می توان به عنوان عامل ارتقا دهنده رفتارهای بهداشتی استفاده کرد.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

حسین نژاد، مریم، عزیززاده فروزی، منصوره، محمدعلی زاده، سکینه، و حق دوست، علی اکبر. (1387). نقش خودکارآمدی در پیش بینی رفتارهای غذایی دانش آموزان دختر دبیرستان های شهر کرمان در سال 1386. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 16(3)، 49-56. SID. https://sid.ir/paper/35955/fa

Vancouver: کپی

حسین نژاد مریم، عزیززاده فروزی منصوره، محمدعلی زاده سکینه، حق دوست علی اکبر. نقش خودکارآمدی در پیش بینی رفتارهای غذایی دانش آموزان دختر دبیرستان های شهر کرمان در سال 1386. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1387؛16(3):49-56. Available from: https://sid.ir/paper/35955/fa

IEEE: کپی

مریم حسین نژاد، منصوره عزیززاده فروزی، سکینه محمدعلی زاده، و علی اکبر حق دوست، “نقش خودکارآمدی در پیش بینی رفتارهای غذایی دانش آموزان دختر دبیرستان های شهر کرمان در سال 1386،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 16، no. 3، pp. 49–56، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/35955/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا