مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

502
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

273
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثرات ضدباکتریایی اسانس پوست میوه کامکوات بر استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلای و مقایسه آن با برخی آنتی بیوتیک های استاندارد

صفحات

 صفحه شروع 504 | صفحه پایان 513

چکیده

 اثرات ضدباکتریایی اسانس پوست میوه کامکوات بر استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلای و مقایسه آن با برخی آنتی بیوتیک های استاندارد سارا موسی زاد, کتایون آقایی, رزاق محمودی*, شقایق موسوی, سعید شهسواری صفحات 504-513 زمینه: تحقیقات بسیاری بر روی مرکبات و اسانس آن ها از نظر خاصیت نگهدارندگی و تاثیر بر ایمنی مواد غذایی صورت گرفته است. هدف: این مطالعه با هدف تعیین اثرات ضد باکتریایی اسانس پوست میوه کامکوات انجام شده است. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی میوه کامکوات در اوایل زمستان سال 1396 از بازار شهر قزوین خریداری شد. حداقل غلظت بازدارندگی رشد و حداقل غلظت کشندگی اسانس پوست میوه کامکوات برای سویه های استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیا کلای با استفاده از روش میکرودایلوشن (دامنه غلظت اسانس 82/48-655/97-31/195-625/390-25/781-5/1562-3125-6250-125000-25000 میکروگرم بر میلی لیتر) و قطر هاله عدم رشد باکتری ها با روش دیسک دیفیوژن تعیین شد و با دامنه غلظت های 105×4, 105×6, 105×8, 106 میلی گرم بر میلی لیتر, اسانس پوست میوه با آنتی بیوتیک های استاندارد مقایسه شد. برای بررسی وجود اختلاف معنی دار در نتایج از آزمون های آنوای یک طرفه و تی مستقل استفاده شد. یافته ها: غلظت 18/0± 42/0 میکروگرم بر میلی لیتر اسانس پوست میوه کامکوات بر ضد باکتری استافیلوکوکوس اوریوس و غلظت 09/0± 26/0میکروگرم بر میلی لیتر اسانس بر ضد باکتری اشریشیا کلای بیشترین اثر مهار کنندگی را از خود نشان داد. در روش دیسک دیفیوژن هم میانگین بیشترین قطر هاله عدم رشد برای استافیلوکوکوس اوریوس و اشریشیاکلای به ترتیب 1/12 و 17/10میلی متر تعیین شد. نتیجه گیری: اثر ضدمیکروبی اسانس پوست میوه کامکوات علیه باکتری های مورد مطالعه قابل توجه بود؛ بنابراین به عنوان یک فراورده گیاهی استفاده از آن می تواند مفید باشد و همچنین می تواند جایگزینی برای داروها و افزودنی های غذایی سنتزی باشد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    موسی زاد، سارا، آقایی، کتایون، محمودی، رزاق، موسوی، شقایق، و شهسواری، سعید. (1398). اثرات ضدباکتریایی اسانس پوست میوه کامکوات بر استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلای و مقایسه آن با برخی آنتی بیوتیک های استاندارد. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، 23(6 (پی در پی 107) )، 504-513. SID. https://sid.ir/paper/365841/fa

    Vancouver: کپی

    موسی زاد سارا، آقایی کتایون، محمودی رزاق، موسوی شقایق، شهسواری سعید. اثرات ضدباکتریایی اسانس پوست میوه کامکوات بر استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلای و مقایسه آن با برخی آنتی بیوتیک های استاندارد. مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین[Internet]. 1398؛23(6 (پی در پی 107) ):504-513. Available from: https://sid.ir/paper/365841/fa

    IEEE: کپی

    سارا موسی زاد، کتایون آقایی، رزاق محمودی، شقایق موسوی، و سعید شهسواری، “اثرات ضدباکتریایی اسانس پوست میوه کامکوات بر استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلای و مقایسه آن با برخی آنتی بیوتیک های استاندارد،” مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی قزوین، vol. 23، no. 6 (پی در پی 107) ، pp. 504–513، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/365841/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button