مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

937
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

702
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی سطح سواد تغذیه ای و عوامل همراه آن در طلاب در حال تحصیل در مدارس حوزه ی علمیه ی شهر قم در سال 1398

صفحات

 صفحه شروع 21 | صفحه پایان 28

چکیده

 زمینه و هدف: آموزش تغذیه, راهبردی اساسی در اصلاح عادات تغذیه ای و به دنبال آن پیشگیری از بیماری های غیر واگیر است. با توجه به اهمیت موضوع سواد تغذیه ای و آگاهی روحانیون در جهت فرهنگ سازی مناسب در عرصه ی سلامت و مقابله با سوء استفاده از اطلاعات ناقص پزشکی و دینی مردم, سواد تغذیه ای طلاب حوزه ی علمیه ی قم را برای اولین بار مورد سنجش قرار داده ایم. روش بررسی: این مطالعه مقطعی درسال1398 باحضور176 نفر از طلاب بالای18 سال درحال تحصیل درحوزه ی علمیه شهر قم انجام شد. در این پژوهش از پرسشنامه سوادتغذیه ای بزرگسالانEINLA استفاده گردید. همچنین قد و وزن شرکت کنندگان اندازه گیری و نمایه توده بدنی محاسبه شد. یافته ها: میانگین امتیاز سواد تغذیه ای طلاب1/3± 1/28 بود. میانگین امتیاز در زنان3/2± 2/29 و در مردان1/4± 3/27 بود. اکثر افراد شرکت کننده(5/87 %)سواد تغذیه ای کافی یا مناسب و بقیه(5/12 %)سواد تغذیه ای ناکافی داشتند. بهترین امتیاز مربوط به شناخت گروه های غذایی و کم ترین امتیاز در رابطه با شناخت و مهارت اندازه گیری موادغذایی بود. اختلاف آماری معناداری بین زنان و مردان ازنظر سطح سواد تغذیه ای دیده شدکه حاکی از بهتر بودن سواد تغذیه ای زنان نسبت به مردان است. هیچ ارتباط معناداری میان سن, وزن و نمایه توده بدنی با وضعیت سواد تغذیه ای شرکت کنندگان مشاهده نشد. نتیجه گیری: سطح سوادتغذیه ای دراکثر شرکت کنندگان درحد کافی ارزیابی شد. هیچ ارتباط معناداری میان وضعیت سوادتغذیه ای با شاخص های آنتروپومتریک مشاهده نگردید.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    خادم الحسینی، مجتبی، خوشگو، مهدی، تقی زاده، رامین، تنها، کیارش، و شیدفر، فرزاد. (1399). بررسی سطح سواد تغذیه ای و عوامل همراه آن در طلاب در حال تحصیل در مدارس حوزه ی علمیه ی شهر قم در سال 1398. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، 14(1 )، 21-28. SID. https://sid.ir/paper/379816/fa

    Vancouver: کپی

    خادم الحسینی مجتبی، خوشگو مهدی، تقی زاده رامین، تنها کیارش، شیدفر فرزاد. بررسی سطح سواد تغذیه ای و عوامل همراه آن در طلاب در حال تحصیل در مدارس حوزه ی علمیه ی شهر قم در سال 1398. مجله دانشگاه علوم پزشکی قم[Internet]. 1399؛14(1 ):21-28. Available from: https://sid.ir/paper/379816/fa

    IEEE: کپی

    مجتبی خادم الحسینی، مهدی خوشگو، رامین تقی زاده، کیارش تنها، و فرزاد شیدفر، “بررسی سطح سواد تغذیه ای و عوامل همراه آن در طلاب در حال تحصیل در مدارس حوزه ی علمیه ی شهر قم در سال 1398،” مجله دانشگاه علوم پزشکی قم، vol. 14، no. 1 ، pp. 21–28، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/379816/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button