مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

806
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

627
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق، بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی

صفحات

 صفحه شروع 312 | صفحه پایان 321

چکیده

 سابقه و هدف: پسماندهای کارخانجات عرقیات گیاهی به عنوان یک منبع ترکیبات آلی می باشند. بنابراین هدف از این مطالعه بررسی اثرات ضدباکتریایی و آنتی اکسیدانی پسماندهای صنعتی عرقیات بوقناق, بهارنارنج و رازیانه در شرایط آزمایشگاهی بود. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, پسماندهای عرقیات بوقناق, بهارنارنج و رازیانه از یک کارخانه تولیدی در کاشان جمع آوری شد. پس از فیلترکردن, محلول های به دست آمده, خشک و میزان ترکیبات فنولی و فلاونوئیدی به روش رنگ سنجی شناسایی شدند. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی به روش احیای آهن و خاصیت ضدباکتریایی علیه استافیلوکوکوس اورئوس و اشریشیا کلی مقاوم به آنتی بیوتیک به روش میکرودایلوشن و دیسک دیفوژن بررسی شدند. نتایج: نتایج نشان داد بیشترین میزان ترکیبات فنولی (109/46 میلی گرم در گرم) و فلاونوئیدی (13/6 میلی گرم در گرم) در پسماند عرق رازیانه بود. بیشترین میزان خاصیت آنتی اکسیدانی نیز به ترتیب برای رازیانه 30/4± 1229/9, بهارنارنج 3/1± 39/678 و بوقناق 3/15± 28/549 میلی مول Fe+2 در گرم در بالاترین غلظت آن ها بود. هیچ کدام از پسماندها بر استافیلوکوکوس اورئوس اثر نداشتند, ولی رازیانه و بوقناق با میزان MIC (66/166 میلی گرم در میلی لیتر) و MBC (333/33 میلی گرم در میلی لیتر) اثر ضد اشریشیا کلی نشان دادند. نتیجه گیری: این مطالعه اوّلین بررسی در زمینه فعالیت بیولوژیکی پسماندهای عرقیات گیاهی در ایران بود و نتایج حاکی از وجود ترکیبات فعال و اثرات بیولوژیکی این پسماندها بود. پیشنهاد می شود مطالعات گسترده تری در خصوص ویژگی های ضدباکتریایی علیه انواع باکتری های گرم منفی و مثبت, همچنین شناسایی سایر ترکیبات و اثرات بیولوژیکی مانند سمیت سلولی این پسماندها صورت گیرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    تقی زاده، محسن، شرافتی چالشتری، رضا، دایی زاده، حسین، و اخوان طاهری، مریم. (1399). بررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق, بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی. فیض، 24(3 )، 312-321. SID. https://sid.ir/paper/400037/fa

    Vancouver: کپی

    تقی زاده محسن، شرافتی چالشتری رضا، دایی زاده حسین، اخوان طاهری مریم. بررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق, بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی. فیض[Internet]. 1399؛24(3 ):312-321. Available from: https://sid.ir/paper/400037/fa

    IEEE: کپی

    محسن تقی زاده، رضا شرافتی چالشتری، حسین دایی زاده، و مریم اخوان طاهری، “بررسی استفاده از پسماند های مایع عرقیات بوقناق, بهارنارنج و رازیانه به عنوان یک منبع بالقوه آنتی اکسیدانی و ضد باکتریایی،” فیض، vol. 24، no. 3 ، pp. 312–321، 1399، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/400037/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button