مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

714
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

616
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

آگاهی، نگرش و عملکرد کارکنان دست اندرکار تهیه و توزیع غذا، در خصوص بهداشت و ایمنی مواد غذایی در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران

صفحات

 صفحه شروع 243 | صفحه پایان 256

چکیده

 زمینه و هدف: غذا و تغذیه می تواند مهمترین موضوع مورد بحث دنیای امروز را تشکیل دهد و بیماری های ناشی از غذا, یک مشکل بهداشت عمومی جدی می باشد. دست اندرکاران غذایی که در آشپزخانه ها کار می کنند نقش مهمی در انتقال بیماری های قابل انتقال از طریق غذا ایفا می کنند. بیماری های ناشی از غذا, بویژه آنها که بوسیله باکتری ها, ویروسها, انگلها و قارچها ایجاد می شوند قابل پیشگیری هستند و آموزش در مداخله مناسب غذا, یک کلید برای پیشگیری است. روش کار: مطالعه ای مقطعی در 10 بیمارستان وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران در سال 1396 انجام گرفت. در این مطالعه 136 نفر از دست اندرکاران غذای شاغل در بخش آشپزخانه بیمارستانها توسط پرسشنامه, از نظر میزان آگاهی, نحوه نگرش و عملکرد, ارزیابی شدند. نتایج: نتایج نشان داد که 8/08% از گروه مورد مطالعه از آگاهی خوبی در خصوص بهداشت و ایمنی مواد غذایی برخوردار بودند (امتیاز بالاتر از 75%). همچنین 16/7% از آنها امتیاز کامل نگرش را کسب کردند. بیمارستانها از نظر عملکرد در سطح مطلوبی بودند. همچنین نتایج نشان داد که میان متغیرهای میزان تحصیلات و گذراندن دوره آموزشی بهداشت و ایمنی مواد غذایی توسط دست اندرکاران غذا و میزان آگاهی آنها رابطه معنی داری وجود دارد (05/0p<). نتیجه گیری: به نظر می رسد آگاهی کافی در خصوص مباحث بهداشت و ایمنی مواد غذایی در بین کارکنان دست اندرکار تهیه و توزیع غذا در بیشتر بیمارستان ها وجود ندارد؛ و انجام مداخله آموزشی و برگزاری دوره های آموزشی در زمینه موضوعات مورد ضعف و همچنین حساس سازی بیشتر پرسنل پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    جمشیدی مقدم، مریم، جاهدخانیکی، غلامرضا، رحیمی فروشانی، عباس، و شریعتی فر، نبی. (1398). آگاهی, نگرش و عملکرد کارکنان دست اندرکار تهیه و توزیع غذا, در خصوص بهداشت و ایمنی مواد غذایی در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، 17(3 )، 243-256. SID. https://sid.ir/paper/402294/fa

    Vancouver: کپی

    جمشیدی مقدم مریم، جاهدخانیکی غلامرضا، رحیمی فروشانی عباس، شریعتی فر نبی. آگاهی, نگرش و عملکرد کارکنان دست اندرکار تهیه و توزیع غذا, در خصوص بهداشت و ایمنی مواد غذایی در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران. مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی[Internet]. 1398؛17(3 ):243-256. Available from: https://sid.ir/paper/402294/fa

    IEEE: کپی

    مریم جمشیدی مقدم، غلامرضا جاهدخانیکی، عباس رحیمی فروشانی، و نبی شریعتی فر، “آگاهی, نگرش و عملکرد کارکنان دست اندرکار تهیه و توزیع غذا, در خصوص بهداشت و ایمنی مواد غذایی در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران،” مجله دانشکده بهداشت و انستیتو تحقیقات بهداشتی، vol. 17، no. 3 ، pp. 243–256، 1398، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/402294/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button