مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,023
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

411
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

1

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

میزان اسانس گلاب های تولیدی و عرضه شده، شهرستان کاشان در بهار 1384

صفحات

 صفحه شروع 47 | صفحه پایان 51

کلیدواژه

چکیده

 سابقه و هدف: با توجه به استفاده از گلاب در درمان دردهای روماتیسمی, قلبی و همچنین در پخت انواع شیرینی ها و تهیه بستنی ها, اطلاع از میزان اسانس گلاب های تولید شده از اهمیت ویژه ای برخوردار است. این پژوهش به منظور بررسی میزان اسانس گلاب های تولیدی و عرضه شده در شهرستان کاشان در بهار 1384 انجام گردید.مواد و روش ها: پژوهش با طراحی مطالعه توصیفی بر روی 398 نمونه گلاب از کارگاههای گلاب گیری, کارخانههای صنعتی تولید گلاب و  مراکز عرضه گلاب در سطح منطقه کاشان در بهار سال 1384 انجام گرفت که پس از مراجعه به کارگاهها, کارخانهها و مراکز عرضه, گلاب ها نمونه برداری شده و به آزمایشگاه انتقال یافت. سپس آزمایش شیمیایی (تعیین میزان اسانس) با روش پنتان انجام شد. حداقل اسانس مورد قبول 12 میلی گرم در 100 میلی لیتر است. با توجه به استانداردهای ملی غذایی, گلاب از نظر میزان اسانس به سه دسته سبک (99/11-1/0), متوسط (35-12) و سنگین (بیشتر از 35) تقسیمبندی میشوند. نتایج حاصل با استفاده از آزمون t مورد آنالیز آماری قرار گرفت.نتایج: وضعیت اسانس گلاب تولید شده در کارگاه های گلاب گیری و سطح عرضه نشان می دهد که میزان اسانس 7/76 درصد گلاب های کارگاه ها و 5/27 درصد گلاب های مراکز عرضه بیشتر از 12mg/100cc بوده است و نتایج در هر دو مرکز مربوطه بین گلابهایی که میزان اسانسشان بیشتر و کمتر از 12 بود, از نظر آماری معنی دار می باشد (P<0.0001). همچنین میزان اسانس 3/58 درصد گلاب های کارخانه ها بیشتر از 12mg/100cc بوده است.نتیجه گیری: میزان اسانس بیشتر نمونه های کارگاههای گلابگیری و کارخانهها قابل قبول بود در حالی که میزان اسانس در بیشتر نمونه های مراکز عرضه پایین بوده است. با توجه به میزان پایین اسانس در بسیاری از نمونه ها برنامه ریزی مداوم و ارائه راهکارهای کاربردی جهت بهبود کیفیت گلاب توسط سیاستگزاران و مسوولین بهداشتی شهرستان را طلب می کند.

استنادها

ارجاعات

استناددهی

APA: کپی

عاصمی، ذات اله، شاکری، حسین، خواجه منصوری، قاسم، دولتی، محمدعلی، و حسینی، احمد. (1385). میزان اسانس گلاب های تولیدی و عرضه شده, شهرستان کاشان در بهار 1384. فیض، 10(3 (پی در پی 39))، 47-51. SID. https://sid.ir/paper/40400/fa

Vancouver: کپی

عاصمی ذات اله، شاکری حسین، خواجه منصوری قاسم، دولتی محمدعلی، حسینی احمد. میزان اسانس گلاب های تولیدی و عرضه شده, شهرستان کاشان در بهار 1384. فیض[Internet]. 1385؛10(3 (پی در پی 39)):47-51. Available from: https://sid.ir/paper/40400/fa

IEEE: کپی

ذات اله عاصمی، حسین شاکری، قاسم خواجه منصوری، محمدعلی دولتی، و احمد حسینی، “میزان اسانس گلاب های تولیدی و عرضه شده, شهرستان کاشان در بهار 1384،” فیض، vol. 10، no. 3 (پی در پی 39)، pp. 47–51، 1385، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/40400/fa

مقالات مرتبط نشریه ای

مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button