مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,699
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر اسانس دارچین، رزماری و آویشن شیرازی بر سویه های ویروسی عامل عفونت گوارشی منتقله از غذا

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 15

چکیده

 سابقه و هدف: فرآورده های گیاهی و ادویه جات, که از گذشته به صورت پودر, اسانس و عصاره مورد استفاده قرار گرفته اند واجد ترکیبات ضدمیکربی و قابلیت کاربرد به عنوان نگهدارنده های طبیعی خوراکی می باشند. در مطالعه حاضر, تاثیر ضدویروسی اسانس های دارچین, رزماری و آویشن شیرازی بر عفونت زایی سویه های نورو ویروس, کلسی ویروس گربه (FCV) و نوروویروس موش (MNV), مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, هر کدام از ویروس ها در تیترهای حدود 7-8 log TCID50/ ml, به طور جداگانه, با غلظت های مختلف اسانس ها مخلوط شده و به مدت 2 ساعت در 4 و 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شدند. عفونت زایی ویروس های بازیابی شده از طریق ارزیابی کشت سلولی بررسی گردید.یافته ها: در 37 درجه سانتی گراد, اسانس دارچین در غلظت 3 درصد, اسانس رزماری در غلظت 2.5 درصد و اسانس آویشن شیرازی در غلظت 0.1 درصد تیتر FCV را, به ترتیب, به میزان 2.38, 3.38 و 4.51 log TCID50/ ml کاهش داده و تاثیر آن ها در غلظت های پائین تر کاهش یافت. هم چنین, غلظت های مختلف این اسانس ها موجب کاهش تیتر MNV به میزان 0.25-1.44 log TCID50/ ml گردید. حداکثرکاهش تیتر FCV طی تیمار ویروس در 37 درجه سانتی گراد با غلظت 0.1 درصد اسانس آویشن شیرازی (به میزان 4.51 log TCID50/ ml) به دست آمد.استنتاج: کاهش مشاهده شده در تیتر عفونت زایی سویه های نوروویروس توسط اسانس های مورد بررسی, پتانسیل این اسانس ها را برای کاربرد به عنوان نگهدارنده های طبیعی جهت ارتقای سلامت و عمر نگهداری مواد غذایی آشکار می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزخانی، مریم، و ترویان، فهیمه. (1395). بررسی تاثیر اسانس دارچین, رزماری و آویشن شیرازی بر سویه های ویروسی عامل عفونت گوارشی منتقله از غذا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 26(141)، 8-15. SID. https://sid.ir/paper/45604/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزخانی مریم، ترویان فهیمه. بررسی تاثیر اسانس دارچین, رزماری و آویشن شیرازی بر سویه های ویروسی عامل عفونت گوارشی منتقله از غذا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1395؛26(141):8-15. Available from: https://sid.ir/paper/45604/fa

    IEEE: کپی

    مریم عزیزخانی، و فهیمه ترویان، “بررسی تاثیر اسانس دارچین, رزماری و آویشن شیرازی بر سویه های ویروسی عامل عفونت گوارشی منتقله از غذا،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 26، no. 141، pp. 8–15، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45604/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی SID
    strs
    دانشگاه امام حسین
    بنیاد ملی بازیهای رایانه ای
    کلید پژوه
    ایران سرچ
    ایران سرچ
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا