مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,706
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی تاثیر اسانس دارچین، رزماری و آویشن شیرازی بر سویه های ویروسی عامل عفونت گوارشی منتقله از غذا

صفحات

 صفحه شروع 8 | صفحه پایان 15

چکیده

 سابقه و هدف: فرآورده های گیاهی و ادویه جات, که از گذشته به صورت پودر, اسانس و عصاره مورد استفاده قرار گرفته اند واجد ترکیبات ضدمیکربی و قابلیت کاربرد به عنوان نگهدارنده های طبیعی خوراکی می باشند. در مطالعه حاضر, تاثیر ضدویروسی اسانس های دارچین, رزماری و آویشن شیرازی بر عفونت زایی سویه های نورو ویروس, کلسی ویروس گربه (FCV) و نوروویروس موش (MNV), مورد بررسی قرار گرفت.مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی, هر کدام از ویروس ها در تیترهای حدود 7-8 log TCID50/ ml, به طور جداگانه, با غلظت های مختلف اسانس ها مخلوط شده و به مدت 2 ساعت در 4 و 37 درجه سانتی گراد گرمخانه گذاری شدند. عفونت زایی ویروس های بازیابی شده از طریق ارزیابی کشت سلولی بررسی گردید.یافته ها: در 37 درجه سانتی گراد, اسانس دارچین در غلظت 3 درصد, اسانس رزماری در غلظت 2.5 درصد و اسانس آویشن شیرازی در غلظت 0.1 درصد تیتر FCV را, به ترتیب, به میزان 2.38, 3.38 و 4.51 log TCID50/ ml کاهش داده و تاثیر آن ها در غلظت های پائین تر کاهش یافت. هم چنین, غلظت های مختلف این اسانس ها موجب کاهش تیتر MNV به میزان 0.25-1.44 log TCID50/ ml گردید. حداکثرکاهش تیتر FCV طی تیمار ویروس در 37 درجه سانتی گراد با غلظت 0.1 درصد اسانس آویشن شیرازی (به میزان 4.51 log TCID50/ ml) به دست آمد.استنتاج: کاهش مشاهده شده در تیتر عفونت زایی سویه های نوروویروس توسط اسانس های مورد بررسی, پتانسیل این اسانس ها را برای کاربرد به عنوان نگهدارنده های طبیعی جهت ارتقای سلامت و عمر نگهداری مواد غذایی آشکار می سازد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    عزیزخانی، مریم، و ترویان، فهیمه. (1395). بررسی تاثیر اسانس دارچین, رزماری و آویشن شیرازی بر سویه های ویروسی عامل عفونت گوارشی منتقله از غذا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، 26(141)، 8-15. SID. https://sid.ir/paper/45604/fa

    Vancouver: کپی

    عزیزخانی مریم، ترویان فهیمه. بررسی تاثیر اسانس دارچین, رزماری و آویشن شیرازی بر سویه های ویروسی عامل عفونت گوارشی منتقله از غذا. مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)[Internet]. 1395؛26(141):8-15. Available from: https://sid.ir/paper/45604/fa

    IEEE: کپی

    مریم عزیزخانی، و فهیمه ترویان، “بررسی تاثیر اسانس دارچین, رزماری و آویشن شیرازی بر سویه های ویروسی عامل عفونت گوارشی منتقله از غذا،” مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران (نامه دانشگاه)، vol. 26، no. 141، pp. 8–15، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/45604/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button