مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,640
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

899
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

2

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی قابلیت اسانس و فراکشن های مختلف عصاره متانولی آویشن شیرازی، مریم گلی، رزماری، خالواش و دارچین در مهار رادیکال های آزاد

صفحات

 صفحه شروع 28 | صفحه پایان 38

چکیده

 مقدمه: اسانسها و عصاره های گیاهان دارویی به عنوان مواد طبیعی محافظت کننده مواد غذایی و داروهای افزاینده سلامتی مطرح هستند. اکثر این ترکیبات با داشتن خاصیت آنتی اکسیدانی از استرس اکسیداتیو جلوگیری می کنند. هدف از این مطالعه مقایسه ظرفیت آنتی اکسیدانی اسانس و فراکشن های مختلف عصاره متانولی گیاهان دارچین, خالواش, مریم گلی, آویشن شیرازی و رزماری بود.روش بررسی: این مطالعه از نوع کارازمایی آزمایشگاهی می باشد. ظرفیت آنتی اکسیدانی اسانس و فراکشن های مختلف عصاره متانولی این گیاهان از طریق اندازه گیری توانایی مهار کنندگی رادیکال های آزاد DPPH ((2, 2-diphenyl-1-picrylhydrazyl مورد ارزیابی قرار گرفت.نتایج: نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین اسانس و فراکشن های مورد مطالعه از نظر فعالیت آنتی اکسیدانی وجود داشت. فراکشن های اتیل استاتی نسبت به سایر فراکشن های مورد بررسی و حتی BHT ((Butyl Hydroxyl Toluene به عنوان آنتی اکسیدان سنتزی (IC50 برابر 239.5 mg/ml) دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بالاتری بودند و بیشترین فعالیت مربوط به خالواش (47.2 mg/ml) بود. در میان سایر فراکشن ها نیز بیشترین فعالیت در فراکشن های ان-هگزانی رزماری با (969 mg/ml) IC50 دی کلرومتانی رزماری(205.46 mg/ml)  و فراکشن های آبی دارچین(117.6 mg/ml)  و مریم گلی(321.3 mg/ml)  مشاهده شد. بر اساس نتایج این مطالعه فراکشن اتیل استاتی در گیاهان مورد بررسی بیشترین خاصیت آنتی اکسیدانی را دارد و فراکشن آبی در رتبه بعدی قرار می گیرد.نتیجه گیری: به طور کلی با توجه به فعالیت آنتی اکسیدانی قابل ملاحظه موارد ذکر شده این فراکشن ها می توانند به عنوان آنتی اکسیدان های طبیعی در صنعت مورد استفاده قرار گیرند.

استنادها

ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    حسینی، ناصر، ملکی راد، علی اکبر، چنگیزی آشتیانی، سعید، و ناظمی، منا. (1391). بررسی قابلیت اسانس و فراکشن های مختلف عصاره متانولی آویشن شیرازی, مریم گلی, رزماری, خالواش و دارچین در مهار رادیکال های آزاد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، 20(1 (پیاپی 82))، 28-38. SID. https://sid.ir/paper/36207/fa

    Vancouver: کپی

    حسینی ناصر، ملکی راد علی اکبر، چنگیزی آشتیانی سعید، ناظمی منا. بررسی قابلیت اسانس و فراکشن های مختلف عصاره متانولی آویشن شیرازی, مریم گلی, رزماری, خالواش و دارچین در مهار رادیکال های آزاد. مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد[Internet]. 1391؛20(1 (پیاپی 82)):28-38. Available from: https://sid.ir/paper/36207/fa

    IEEE: کپی

    ناصر حسینی، علی اکبر ملکی راد، سعید چنگیزی آشتیانی، و منا ناظمی، “بررسی قابلیت اسانس و فراکشن های مختلف عصاره متانولی آویشن شیرازی, مریم گلی, رزماری, خالواش و دارچین در مهار رادیکال های آزاد،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، vol. 20، no. 1 (پیاپی 82)، pp. 28–38، 1391، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/36207/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button