مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,727
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

401
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

تولید اسید سیتریک از کاه گندم و باگاس خام نیشکر با استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر به روش تخمیر در بستر جامد

صفحات

 صفحه شروع 155 | صفحه پایان 163

چکیده

 سابقه و هدف: اسید سیتریک یکی از پرمصرف ترین فرآورده های تخمیری است و کوشش های زیادی برای کاهش هزینه تولید آن به عمل آمده است. هدف این تحقیق مقایسه تولید اسید سیتریک از کاه گندم و باگاس نیشکر به عنوان سوبسترای ارزان قیمت, با آسپرژیلوس نایجر در تخمیر حالت جامد می باشد. همچنین فاکتورهای موثر بر تولید مانند pH, رطوبت اولیه سوبسترا, غلظت اولیه قند, میزان تلقیح, سن اسپور, درصد متانول و منبع نیتروژن, دما, زمان تخمیر, نوع حلال و زمان اعمال بخار بررسی شدند.مواد و روش ها: آسپرژیلوس نایجر PTCC 5010, در اسلنت های PDA به مدت 5 روز در دمای 30oC گرمخانه گذاری و از آن سوسپانسیون اسپوردار تهیه شد. سپس سوبسترای خشک توزین و pH, رطوبت, قند و نیتروژن آن تنظیم شد. پس از اتوکلاو سوبسترا, تلقیح و گرمخانه گذاری انجام شد. محیط کشت با آب مقطر یا استون فروشویی شد و جداسازی فاز مایع و جامد به کمک صافی و سانتریفوژ انجام گرفت.یافته ها: بیشترین تولید اسید سیتریک 47 و 94.5 گرم به ازای کیلوگرم کاه و باگاس نیشکر خشک به دست آمد. راندمان تولید بر مبنای مقدار قند قابل تخمیر کاه گندم و باگاس نیشکر به ترتیب برابر با 93 و 97 درصد تعیین شد. بیشترین میزان بهره دهی از کاه و باگاس به ترتیب به 11.21 و 22.22 گرم بر کیلوگرم در روز رسید.نتیجه گیری: نتایج این تحقیق نشان داد کاه گندم و باگاس نیشکر سوبستراهای موثر و اقتصادی در تولید اسید سیتریک هستند. پس از فروشویی اسید سیتریک و پاکسازی محیط کشت تخمیر می توان به عنوان خوراک دام استفاده کرد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    ذوقی، آلاله، خسروی دارانی، کیانوش، و سهراب وندی، سارا. (1392). تولید اسید سیتریک از کاه گندم و باگاس خام نیشکر با استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر به روش تخمیر در بستر جامد. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، 8(3)، 155-163. SID. https://sid.ir/paper/485795/fa

    Vancouver: کپی

    ذوقی آلاله، خسروی دارانی کیانوش، سهراب وندی سارا. تولید اسید سیتریک از کاه گندم و باگاس خام نیشکر با استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر به روش تخمیر در بستر جامد. مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران[Internet]. 1392؛8(3):155-163. Available from: https://sid.ir/paper/485795/fa

    IEEE: کپی

    آلاله ذوقی، کیانوش خسروی دارانی، و سارا سهراب وندی، “تولید اسید سیتریک از کاه گندم و باگاس خام نیشکر با استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر به روش تخمیر در بستر جامد،” مجله علوم تغذیه و صنایع غذایی ایران، vol. 8، no. 3، pp. 155–163، 1392، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/485795/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button