مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,455
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

0
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی امکان تولید اسید سیتریک از ضایعات خرما با استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر

صفحات

 صفحه شروع 57 | صفحه پایان 66

چکیده

 در این تحقیق , امکان تولید اسید سیتریک از ضایعات خرما, شامل شیروه و تفاله خرما, با استفاده از سوش آسپرژیلوس نایجر (PTCC 5010) مورد بررسی قرار گرفت. ترکیب شیمیایی شیره و تفاله خرما از نظر مقدار پروتئین, قند, رطوبت و خاکستر مورد آنالیز قرار گرفت. در ادامه, برخی از عوامل مهم در فرایند تخمیر در دوبخش تخمیر غوطه ور بر روی شیره خرما (57 درصد قند) و تخمیر بستر جامد بر روی پودر تفاله خرما (37 درصد قند) مطالعه شد. برای بدست آوردن میزان تلقیح مناسب, درصدهای مختلف تلقیح از محیط پیش کشت (حاوی 108×2اسپور) به محیط کشت اصلی بررسی شد که با توجه به راندمان تولید اسید سیتریک, میزان تلقیح 8 تا 12 درصد (معادل 350-250 پلت) برای شیره خرما و 8 تا10  درصد (معادل 300-250 پلت) برای تفاله خرما تعیین گردید. تیمار اولیه بر روی شیره خرما با دو ماده فروسیانید پتاسیم و تری کلسیم فسفات در غلظت های مختلف به صورت جداگانه آزمایش شد که تری کلسیم فسفات در سطح 1/5 درصد ( W/V) و فروسیانید پتاسیم در غلظت 0/25 گرم در لیتر, بیشترین مقدار تولید اسید سیتریک را نشان دادند. در پودر تفاله خرما نیز تیمارسازی اولیه با فروسیانید پتاسیم انجام شد که بهترین نتیجه در محدوده غلظت 0.25 تا 0.75 گرم در کیلوگرم به دست آمد. آزمایشهای تعیین PH اپیتیم نشان داد که در شیره خرما محدوده PH بین 4/5 تا 6 و در تفاله خرما بین 4/4 تا 5/5 بالاترین راندمان تولید اسید سیتریک را دارد. در بهینه سازی منبع ازت برای شیره خرما از سولفات آمونیوم استفاده شد که مقدار 1/5 تا 2 گرم در لیتر به عنوان غلظت بررسی قرار گرفت. در شیره خرما, متانول در سطح 2 درصد (v/v ) و در تفاله خرما در سطح 4 درصد (v/w ) , بهترین نتایج را نشان دادند. با توجه به داده های حاصل ازآزمایشهای بهینه سازی, ماکزیمم تولید اسید سیتریک در یک دوره تخمیر 8 روزه, برای شیره خرما (سیستم غوطه ور) حدود 73.5 گرم در لیتر و برای تفاله خرما (سیستم بستر جامد)156.4 گرم در کیلوگرم به دست آمد. راندمان تولید نیز برحسب مقدار قند مصرفی برای شیره و تفاله خرما به ترتیب 70.2 و 81.5درصد تعیین شد. سرانجام با توجه به اهمیت زیاد عوامل فروسیانیدپتاسیم و متانول در افزایش راندمان تولید اسیدسیتریک در فرایند غوطه وری, آثار متقابل این دو عامل به طور همزمان و به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب یک طرح کاملا تصادفی بررسی شد. نتایج به دست آمده ضمن تایید اثر متقابل و معنا دار بین دو عامل فروسیانیدپتاسیم و متانول, نشان داد که بهترین راندمان تولید اسید سیتریک در محدوده غلظت 0.3گرم در لیتر فروسیانیدپتاسیم و 2 درصد متانول حاصل شده است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    مظاهری اسدی، مهناز، و نیک خواه ممان، مهدی. (1382). بررسی امکان تولید اسید سیتریک از ضایعات خرما با استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر. دانشور پزشکی، 11(47)، 57-66. SID. https://sid.ir/paper/30661/fa

    Vancouver: کپی

    مظاهری اسدی مهناز، نیک خواه ممان مهدی. بررسی امکان تولید اسید سیتریک از ضایعات خرما با استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر. دانشور پزشکی[Internet]. 1382؛11(47):57-66. Available from: https://sid.ir/paper/30661/fa

    IEEE: کپی

    مهناز مظاهری اسدی، و مهدی نیک خواه ممان، “بررسی امکان تولید اسید سیتریک از ضایعات خرما با استفاده از قارچ آسپرژیلوس نایجر،” دانشور پزشکی، vol. 11، no. 47، pp. 57–66، 1382، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/30661/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources
    فایل موجود نیست.
    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button