مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

4,556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

617
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

مطالعه تاثیر نوع مواد خوش طعم کننده در پذیرش شربت استامینوفن سه کارخانه داخل کشور توسط داوطلبین

صفحات

 صفحه شروع 41 | صفحه پایان 44

چکیده

 زمینه و هدف: تصحیح طعم فراورده های خوراکی مایع در پذیرش این فراورده ها از جانب بیمار اهمیت دارد. روش های مختلف از جمله علاوه سازی مواد خوش طعم کننده برای از بین بردن طعم نامطبوع فراورده های داروئی و تبدیل آنها به محصولات قابل پذیرش توسط بیمار موجود است. که استفاده از این روش هدف مطالعه حاضر بوده است. روش ها: پذیرش طعم شربت استامینوفن تهیه شده توسط 3 کارخانه داخل کشور (III, II, I) تهیه شده با مواد خوش طعم کننده های مختلف در 50 دانشجوی داوطلب سالم دختر و پسر در محدوده بین 25-20 سال مورد مطالعه قرار گرفت. فراورده های مورد بررسی عبارت از شربت استامینوفن محتوی 120 میلی گرم استامینوفن در هر 5 میلی لیتر شربت بودند که با مواد خوش طعم کننده های عصاره تمشک (I) و اسانس پرتقال (III, II) معطر و مواد خوش طعم کننده دار شده بودند. یافته ها: روش مقایسه دوتایی فرآورده ها از میان روش های عمومی موجود در این زمینه از مطالعات مورد استفاده قرار گرفت و نتایج بدست آمده مقبولیت شربت استامینوفن تهیه شده کارخانه (I) مربوط به استفاده از عصاره تمشک به عنوان معطر کننده نسبت به فرمولاسیون کارخانه های (III, II) را با تایید نتایج از نظر آنالیز آماری Chi-square با α =0.05 نشان داد. نتیجه گیری: یافته های این مطالعه نشان داد که پذیرش برای فراورده های خوراکی مایع استامینوفن خوش طعم شده با عصاره تمشک در مقایسه با اسانس پرتقال بیشتر بود. به نظر رسید که عصاره تمشک از تماس استامینوفن با گیرنده های چشائی موجود در دهان جلوگیری کرده و از احساس طعم تلخ آن توسط بیمار مانع می شود. در بهره گیری از اسانس پرتقال برای تصحیح طعم فراورده های خوراکی مایع غلظت بکار برده شده از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    زرین تن، محمدحسین، و ستارزاده، علی اصغر. (1384). مطالعه تاثیر نوع مواد خوش طعم کننده در پذیرش شربت استامینوفن سه کارخانه داخل کشور توسط داوطلبین . علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، 11(2)، 41-44. SID. https://sid.ir/paper/48718/fa

    Vancouver: کپی

    زرین تن محمدحسین، ستارزاده علی اصغر. مطالعه تاثیر نوع مواد خوش طعم کننده در پذیرش شربت استامینوفن سه کارخانه داخل کشور توسط داوطلبین . علوم دارویی (pharmaceutical sciences)[Internet]. 1384؛11(2):41-44. Available from: https://sid.ir/paper/48718/fa

    IEEE: کپی

    محمدحسین زرین تن، و علی اصغر ستارزاده، “مطالعه تاثیر نوع مواد خوش طعم کننده در پذیرش شربت استامینوفن سه کارخانه داخل کشور توسط داوطلبین ،” علوم دارویی (pharmaceutical sciences)، vol. 11، no. 2، pp. 41–44، 1384، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/48718/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button