مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,692
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

225
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

امکان کاهش رشد باسیلوس سرئوس در تمپه جو دو سر توسط تخمیر همزمان استارتر های مختلف اسید لاکتیک باکتری ها و رایزوپوس اولیگوسپوروس

صفحات

 صفحه شروع 83 | صفحه پایان 88

چکیده

 مقدمه: تمپه محصول تخمیری سویا توسط قارچ است. مصرف این محصول به خصوص از طرف افراد با تغذیه سبزیجات بسیار مورد توجه و استقبال قرار گرفته است. علت این امر ویژگیهای تغذیه ای این محصول است. تمپه منبع غنی از پروتئین است (19%) و جزء محدود غذاهای گیاهی است که حاوی ویتامین 12Bمی باشد.مواد و روش ها: در این تحقیق تهیه تمپه با استفاده از تخمیر جو دوسر توسط رایزوپوس اولیگوسپوروس5287 PTCC با جمعیت تقریبی 104 CFU/g صورت گرفت. اسیدیفیکاسیون بیولوژیکی توسط تلقیح گونه های استرپتوکوکوس, لاکتوباسیلوس, لاکتوکوکوس و اسیدیفیکاسیون شیمیایی توسط افزودن میزان 5ml/100g سرکه صورت پذیرفت. باکتری باسیلوس سرئوس نیز که از تمپه ایزوله شده بود به میزان 105 CFU/g تلقیح گردید.یافته ها: نتایج نشان داد که تخمیر همزمان استارترهای اسید لاکتیک باکتری ها و کپک رایزوپوس اولیگوسپوروس سبب کاهش رشد کپک می گردد (p<%1) بیشترین تاثیر مربوط به تمپه تلقیح شده با گونه های لاکتوکوکوس لاکتیس و لاکتوکوکوس کرموریس و نیز اسیدی شده توسط سرکه است. بیشترین میزان ارگوسترول و طول هیف مربوط به نمونه اسیدی نشده بود.نتیجه گیری: اسیدیفیکاسیون بیولوژیکی و شیمیایی سبب کاهش رشد باسیلوس سرئوس نسبت به نمونه اسیدی نشده می گردد. بیشترین کاهش رشد این باکتری در نمونه های تهیه شده توسط استارتر لاکتوکوکوس لاکتیس و لاکتوکوکوس کرموریس و سرکه مشاهده گردید. در تمام تیمارها تمپه با کیفیت مناسب تهیه شد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    دیدار، زهره. (1393). امکان کاهش رشد باسیلوس سرئوس در تمپه جو دو سر توسط تخمیر همزمان استارتر های مختلف اسید لاکتیک باکتری ها و رایزوپوس اولیگوسپوروس. علوم غذایی و تغذیه، 11(4 (پیاپی 44))، 83-88. SID. https://sid.ir/paper/489509/fa

    Vancouver: کپی

    دیدار زهره. امکان کاهش رشد باسیلوس سرئوس در تمپه جو دو سر توسط تخمیر همزمان استارتر های مختلف اسید لاکتیک باکتری ها و رایزوپوس اولیگوسپوروس. علوم غذایی و تغذیه[Internet]. 1393؛11(4 (پیاپی 44)):83-88. Available from: https://sid.ir/paper/489509/fa

    IEEE: کپی

    زهره دیدار، “امکان کاهش رشد باسیلوس سرئوس در تمپه جو دو سر توسط تخمیر همزمان استارتر های مختلف اسید لاکتیک باکتری ها و رایزوپوس اولیگوسپوروس،” علوم غذایی و تغذیه، vol. 11، no. 4 (پیاپی 44)، pp. 83–88، 1393، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/489509/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button