مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,033
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

403
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

نانوکپسولاسیون عصاره چای سبز به روش Thin film layer و ویژگی آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن

صفحات

 صفحه شروع 1 | صفحه پایان 12

چکیده

 استفاده از ترکیبات طبیعی از جمله عصاره چای سبز در آماده سازی مواد غذایی و صنایع داروسازی محدود می باشد. کپسولاسیون مواد در نانولیپوزوم ها می تواند به عنوان یک سیستم محافظتی از ترکیبات طبیعی در طی فرآوری و نگهداری آن ها مورد استفاده قرار گیرد. در این مطالعه خصوصیات فیزیکوشیمیایی نانولیپوزوم عصاره چای سبز و همچنین محتوای فنولی, فعالیت آنتی اکسیدانی و ضدمیکروبی آن مورد بررسی قرار گرفت. فعالیت آنتی اکسیدانی با روش DPPH و خاصیت ضدمیکروبی به روش چاهک بر علیه باکتری های باسیلوس سرئوس, سالمونلا تیفی موریوم 138 فاژتایپ 2, اشریشیا کولای O157:H7 و لیستریا مونوسایتوژنز تعیین شد. میانگین قطر نانولیپوزوم ها حدود 44.7±1.9 نانومتر و شاخص پلی دیسپرسیتی 0.203±0.014 بود. بازده محصورسازی نانولیپوزوم چای سبز تحت شرایط بهینه 97% به دست آمد. فعالیت ضدمیکروبی عصاره چای سبز به طور معنی داری پس از کپسوله کردن در نانولیپوزوم افزایش یافت (p<0.05) بیشترین فعالیت ضد میکروبی نانولیپوزوم چای سبز مربوط به باکتری لیستریا مونوسیتوژنز با منطقه مهار رشد 16.2 میلی متر بود, درحالی که باکتری اشریشیا کولای با هاله عدم رشد 14 میلی متری مقاوم ترین باکتری شناسایی شد. علاوه بر این, فعالیت آنتی اکسیدانی عصاره آبی چای سبز پس از کپسولاسیون در نانولیپوزوم به طور معنی داری افزایش داشت (p<0.05) به طوری که میزان IC50 آن به 1.78 میکروگرم در میلی لیتر کاهش یافت. بر اساس یافته های این تحقیق می توان گفت که نانوکپسولاسیون به طور موثری تاثیرات مفید عصاره چای سبز از جمله خواص ضد میکروبی و فعالیت های آنتی اکسیدانی آن را افزایش می دهد. لذا جهت افزایش پایداری ترکیبات طبیعی در طی فرایندهای مختلف پیشنهاد می گردد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    نوعدوست، بهشاد، نوری، نگین، گندمی نصرآبادی، حسن، و آخوندزاده بستی، افشین. (1395). نانوکپسولاسیون عصاره چای سبز به روش Thin film layer و ویژگی آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن. بهداشت مواد غذایی، 6(2 (پیاپی 22))، 1-12. SID. https://sid.ir/paper/492484/fa

    Vancouver: کپی

    نوعدوست بهشاد، نوری نگین، گندمی نصرآبادی حسن، آخوندزاده بستی افشین. نانوکپسولاسیون عصاره چای سبز به روش Thin film layer و ویژگی آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن. بهداشت مواد غذایی[Internet]. 1395؛6(2 (پیاپی 22)):1-12. Available from: https://sid.ir/paper/492484/fa

    IEEE: کپی

    بهشاد نوعدوست، نگین نوری، حسن گندمی نصرآبادی، و افشین آخوندزاده بستی، “نانوکپسولاسیون عصاره چای سبز به روش Thin film layer و ویژگی آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی آن،” بهداشت مواد غذایی، vol. 6، no. 2 (پیاپی 22)، pp. 1–12، 1395، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/492484/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button