Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

مقاله مقاله نشریه

مشخصات مقاله

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

12,407
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

949
Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

اثر آنزیم لاکتاز بر بهبود علایم گوارشی بیماران مبتلا به بیماری عدم تحمل لاکتوز و مقایسه آن با دارونما

صفحات

 صفحه شروع 893 | صفحه پایان 900

چکیده

 مقدمه: عدم تحمل لاکتوز, بیماری بسیار شایعی در آسیا می باشد. درمان با آنزیم لاکتاز خوراکی امکان استفاده بیماران مبتلا از شیر و لبنیات را فراهم کرده است. شواهد بالینی نشان دهنده عدم رضایت عده قابل توجهی از بیماران از بهبود علایم بالینی به دنبال استفاده از اشکال جامد آنزیم لاکتاز است. بر آن شدیم تا اثر آنزیم لاکتاز جامد خوراکی بر بهبود علایم کلینیکی بیماران در شهر اراک را بررسی نماییم.روش ها: این مطالعه تصادفی دو سوکور بر روی 50 بیمار مبتلا به علایم بالینی عدم تحمل لاکتوز انجام شد. متوسط سن بیماران 37.4 سال بود و 44 درصد آنان مرد بودند. هر یک از بیماران در این مطالعه, به مدت یک هفته آنزیم لاکتاز و به دنبال آن به همان مدت دارونما دریافت کرد. اثرات هر دو درمان بر علایم گوارشی بیماران از طریق پرسش نامه جمع آوری و توسط نرم افزار SPSS آنالیز شد.یافته ها: میانگین کاهش نمره درد شکمی بعد از مصرف آنزیم لاکتاز 1.56±2.51 ( (P<0.001و بعد از مصرف دارونما 0.54±0  (P<0.001)بود. میانگین کاهش نمره سر و صدای شکمی بعد از مصرف آنزیم لاکتاز 1.6±1.91 ( (P<0.001و بعد از مصرف دارونما 0.42±0.94 ( (P=0.03بود. میانگین کاهش نمره نفخ شکم بعد از مصرف آنزیم لاکتاز 1.62±1.79 ( (P<0.001و بعد از مصرف دارونما 0.56±0.88 ( (P<0.001بود. میانگین کاهش اسهال بعد از مصرف آنزیم لاکتاز 2.7±3.06 ( (P<0.001و بعد از مصرف دارونما 0.54 ± 099 ( .(P<0.001میانگین کاهش نمره تهوع و استفراغ بعد از مصرف آنزیم لاکتاز 0.24±0.89 ( (P=0.63و بعد از مصرف دارونما 0.04±0.19 ( (P=0.15بود. بعد از مصرف آنزیم لاکتاز, نمره درد شکم 19 نفر از بیماران, نمره سر و صدای شکم 12 نفر, نمره تهوع 3 نفر, نمره نفخ شکم 17 نفر و نمره اسهال 7 نفر از بیماران تغییری نکرد.نتیجه گیری: قرص های آنزیم لاکتاز اثر واضحی در کاهش علایم گوارشی عدم تحمل لاکتوز بیماران نسبت به دارونما داشت. اما میزان پاسخ در بیماران مختلف و حتی بین علایم مختلف گوارشی یک بیمار متفاوت بود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

  • ثبت نشده است.
  • استناددهی

    APA: کپی

    قهرمانی، رامین، و آسنجرانی، بهزاد. (1389). اثر آنزیم لاکتاز بر بهبود علایم گوارشی بیماران مبتلا به بیماری عدم تحمل لاکتوز و مقایسه آن با دارونما. مجله دانشکده پزشکی اصفهان، 28(115)، 893-900. SID. https://sid.ir/paper/50417/fa

    Vancouver: کپی

    قهرمانی رامین، آسنجرانی بهزاد. اثر آنزیم لاکتاز بر بهبود علایم گوارشی بیماران مبتلا به بیماری عدم تحمل لاکتوز و مقایسه آن با دارونما. مجله دانشکده پزشکی اصفهان[Internet]. 1389؛28(115):893-900. Available from: https://sid.ir/paper/50417/fa

    IEEE: کپی

    رامین قهرمانی، و بهزاد آسنجرانی، “اثر آنزیم لاکتاز بر بهبود علایم گوارشی بیماران مبتلا به بیماری عدم تحمل لاکتوز و مقایسه آن با دارونما،” مجله دانشکده پزشکی اصفهان، vol. 28، no. 115، pp. 893–900، 1389، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/50417/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا