مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,460
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

695
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی اثرات کرفس کوهی بر چربی خون در موش سوری

صفحات

 صفحه شروع 50 | صفحه پایان 56

چکیده

 زمینه و هدف: فلاونوییدها یک گروه از ترکیبات پلی فنولیک با خاصیت آنتی اکسیدانی می باشند و به کاهش خطر بیماری های قلبی عروقی کمک می کند. کرفس کوهی (Kelussia odoratissima Mozoffarian) گیاهی است حاوی فلاونویید که در این تحقیق اثر آن بر کاهش چربی خون در موش سوری مورد بررسی قرار گرفته است. روش بررسی: در این مطالعه تجربی 70 سر موش بالغ سوری نژاد Balb/c به 5 گروه 14 سری تقسیم شدند. به گروه 1 (کنترل) غذای معمولی, گروه 2 غذای معمولی به علاوه روغن زیتون, گروه 3 غذای با درصد کلسترول بالا (کلسترول +%5 روغن زیتون), گروه 4 رژیم پر کلسترول به همراه عصاره هیدروالکلی 10% کرفس کوهی و به گروه 5 رژیم پر کلسترول به همراه عصاره های هیدروالکلی 20% کرفس کوهی به مدت دو هفته داده شد. در پایان دو هفته از موش ها خونگیری و فاکتورهای چربی خون شامل کلسترول, تری گلیسرید, لیپوپروتیین با دانسیته پایین (LDL), لیپوپروتیین با دانسیته بسیار کم (VLDL), لیپوپروتیین با دانسیته بالا (HDL) و قند خون ناشتا (FBS) اندازه گیری و اطلاعات با کمک آزمون آماری کروسکال والیس مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. یافته ها: بدنبال دو هفته تغذیه با عصاره گیاه کرفس کوهی سطوح تمام لیپیدهای سرم شامل کلسترول, HDL, VLDL,LDL  و تری گلیسرید و قند خون ناشتا در گروه با عصاره هیدروالکلی 10% گیاه کاهش معنی داری داشت (P<0.05). در گروه با عصاره هیدروالکلی 20% فقط کاهش سطوح کلسترول,HDL  و LDL معنی دار بود (P<0.05). نتیجه گیری: احتمالا گیاه کرفس کوهی بر کاهش چربی خون اثر مطلوب داشته و امکان استفاده از آن به عنوان داروی کاهنده چربی خون مطرح می گردد ولی با افزایش دوز اثر دارو افزایش نمی یابد.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    شهرانی، مهرداد، پیله وریان، علی اصغر، خیری، سلیمان، عسگری، اعظم، فرخی، عفت، پروین، ندا، و رفیعیان، محمود. (1387). بررسی اثرات کرفس کوهی بر چربی خون در موش سوری . مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، 10(4 (ویژه نامه طب تکمیلی))، 50-56. SID. https://sid.ir/paper/58524/fa

    Vancouver: کپی

    شهرانی مهرداد، پیله وریان علی اصغر، خیری سلیمان، عسگری اعظم، فرخی عفت، پروین ندا، رفیعیان محمود. بررسی اثرات کرفس کوهی بر چربی خون در موش سوری . مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)[Internet]. 1387؛10(4 (ویژه نامه طب تکمیلی)):50-56. Available from: https://sid.ir/paper/58524/fa

    IEEE: کپی

    مهرداد شهرانی، علی اصغر پیله وریان، سلیمان خیری، اعظم عسگری، عفت فرخی، ندا پروین، و محمود رفیعیان، “بررسی اثرات کرفس کوهی بر چربی خون در موش سوری ،” مجله دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد (Journal of Shahrekord University of Medical Sciences)، vol. 10، no. 4 (ویژه نامه طب تکمیلی)، pp. 50–56، 1387، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/58524/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button