مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

video

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

sound

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

نسخه انگلیسی

مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

بازدید:

1,786
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

دانلود:

556
مرکز اطلاعات علمی Scientific Information Database (SID) - Trusted Source for Research and Academic Resources

استناد:

اطلاعات مقاله نشریه

عنوان

بررسی میزان تاثیر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر سطح چربی های خون در افراد هیپرکلسترولمیک و نورموکلسترولمیک

صفحات

 صفحه شروع 239 | صفحه پایان 244

چکیده

 مقدمه: شیر و فرآورده های تخمیری آن با اثرات هیپوکلسترولمیک احتمالی شناخته شده اند. در این مطالعه, اثرات هیپوکلسترولمیک جایگزین کردن شیر را با دو نوع ماست معمولی و ماست پروبیوتیک, در دو گروه افراد نورموکلسترولمیک (N) و هیپرکلسترولمیک (H) مقایسه کردیم.روش ها: 28 فرد با سطح کلسترول 160-280 mg/dl انتخاب شدند و به مدت 2 هفته ماست مصرف نکردند و روزانه 300g شیر به ر‍‍ژیم آنان اضافه شد. چربی های خون اندازه گیری شد و افراد بطور تصادفی در گروه های ماست معمولی یا پروبیوتیک قرار گرفتند و به مدت 6 هفته, 300g/d از ماست ها را به جای شیر استفاده کردند. در پایان, اندازه گیری چربی های خون تکرار شد. افراد در هر دو گروه, بر اساس سطح اولیه کلسترول به دو زیرگروه N (کلسترول < 220mg/dl) و H (کلسترول £ 220mg/dl) تقسیم شدند و تغییرات چربی های خون بین این زیرگروه ها در هر گروه آزمایشی, مقایسه شد.یافته ها: با مصرف ماست معمولی به جای شیر, سطح کلسترول تام و LDL-C در زیر گروه H نسبت به N کاهش یافت که کاهش LDL-C معنی دار بود (0.033 = P). اثر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک بر کاهش سطح کلسترول تام و LDL-C, در زیر گروه H نسبت به N بیش از اثر ماست معمولی بود (0.028=P و 0.014=P در سطح کلسترول تام و LDL-C).نتیجه گیری: هر چه سطح کلسترول خون بالاتر باشد, مصرف ماست و به ویژه ماست پروبیوتیک به جای شیر در رژیم غذایی سودمندتر خواهد بود. توصیه می شود منبع لبنیات در رژیم افراد هیپرکلسترولمیک, بیشتر از ماست تامین شود.

استنادها

  • ثبت نشده است.
  • ارجاعات

    استناددهی

    APA: کپی

    عطایی جعفری، عسل، حسینی، سعید، علوی مجد، حمید، و طاهباز، فریده. (1386). بررسی میزان تاثیر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر سطح چربی های خون در افراد هیپرکلسترولمیک و نورموکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، 7(2 (پیاپی 23))، 239-244. SID. https://sid.ir/paper/54090/fa

    Vancouver: کپی

    عطایی جعفری عسل، حسینی سعید، علوی مجد حمید، طاهباز فریده. بررسی میزان تاثیر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر سطح چربی های خون در افراد هیپرکلسترولمیک و نورموکلسترولمیک. مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)[Internet]. 1386؛7(2 (پیاپی 23)):239-244. Available from: https://sid.ir/paper/54090/fa

    IEEE: کپی

    عسل عطایی جعفری، سعید حسینی، حمید علوی مجد، و فریده طاهباز، “بررسی میزان تاثیر جایگزینی شیر با ماست پروبیوتیک و ماست معمولی بر سطح چربی های خون در افراد هیپرکلسترولمیک و نورموکلسترولمیک،” مجله دیابت و متابولیسم ایران (مجله دیابت و لیپید ایران)، vol. 7، no. 2 (پیاپی 23)، pp. 239–244، 1386، [Online]. Available: https://sid.ir/paper/54090/fa

    مقالات مرتبط نشریه ای

    مقالات مرتبط همایشی

  • ثبت نشده است.
  • طرح های مرتبط

  • ثبت نشده است.
  • کارگاه های پیشنهادی






    بازگشت به بالا
    telegram sharing button
    whatsapp sharing button
    linkedin sharing button
    twitter sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    email sharing button
    sharethis sharing button